sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Kiitokset Timolta

Puoluejohtaminen on kovaa työtä silloinkin kun on myötämäkeä niinkuin Timo Soinin yli kymmenen vuotta johtamalla PerusSuomalaisilla. Timo aloitti 70 tilaisuuden vaalikiertueensa synnyinkaupungissaan Raumalla erinomaisten tähtien merkeissä, puolueen kannatus Satakunnassa oli juuri mitattu päivän Satakunnan Kansassa: korjauskertoimella laskemisenkin jälkeen 21,5%, puolueista toiseksi suurin.

Aiheetta ei Timo piirikokouksessa sitten suitsuttanutkaan kiitosta synnyinmaakuntansa puolueväelle, kun siihen pisteeseen päästiin aamun torin pakkasessa olemisen ja tuhannen syödyn makkaran jälkeen. Suoraan kysymykseen hän vastasi, että kyllä Satakunnan piirikohtainen kannatuslukema on tähänastisista ylivoimaisesti suurin. Varsinainen yllätyskään se ei ole, koska puolueen suosio täällä on aina ollut suurempi kuin valtakunnan keskimääräinen kannatus.

Timo kiitti piiriä siitäkin, että ehdokasasettelussa on onnistuttu kaikin puolin. Hänen vaatimuksensa alun perin oli saada kolme naisehdokasta, nyt heitä on peräti viisi toinen toistaan parempia. Ehdokkaita on monpuolisesti eri puolilta piiriä, on eri ikäisiä ja ammattijakautumakin hyvin kattava. On työväestön edustajia, yrittäjiä, viranhaltijoita, jopa maataloudenkin harjoittaja, joka muuten jakoi torilla kananmunia kun minä jakelin taskukalentereita ja Rötösherrat kiinni-tikkuaskeja. Hyvin tekivät kauppansa kuten ehdokkaiden muutkin vaalimainokset ja PerusSuomalainen-lehti.

Kiitosta Timolta tuli myös siitä, että täällä ollaan hyvin yksimielisiä, ei pienintäkään harmia ole tullut ehdokasjoukosta. Juuri tällä yhteen hiileen puhaltamisella saavutetaan tavoite eli kaksi paikkaa. Kun nyt olemme nousussa, täytyy myös kestää tämä kannatuksen kasvu eikä enää voida syyttää toisia. Vanhat puolueet eivät enää voi meille mitään, jos emme itse mokaa. Meillä on omat eväät ja omat asiat ajettavina. Ne saamme tuoda esille ja niillä pärjäämme.

Provosoitua ei kannata, vaikka sen laidan yrittäjiä kyllä riittää. Kateellisia ottaa kyllä päähän oikein raskaasti meidän menestyksemme. Sen olen itsekin nähnyt, lyöntejä sataa joka taholta. Mutta siitä puhutaan, jota pelätää. Vaivainen kaikki kokee ja kokenut kaiken tietää. Pitkästä kokemuksesta on sentään hyötyä - melkoisestikin.

Tästä on hyvä jatkaa hyvässä yteistyössä puheenjohtajamme koko kansan suosikin Timo Soinin kanssa. Satakunnasta hän saa vankkumattoman tuen ja myös uskolliset luottamuksen arvoiset kansanedustajat PerusSuomalaisten kasvavaan ryhmään.

Ei kommentteja: