lauantai 19. helmikuuta 2011

Mielipide Satakunnan Kansaan pääkirjoituksista

Kirjoitin mielipiteen heti aamulla maakunnan pää-äänenkannattajaa ennen kuin lähdin Rauman Torille Timo Soinin johtamaan toritapahtumaan:

Satakunnnan Kansan pääkirjoitukset (18.2. ja 19.2.) ovat korutonta kertomaa meidän Perussuomalaisten nousukiidosta. Puolueemme kannatus täällä on nyt lehtenne toimesta mitattu 21,5% eikä siinä ole mitään ihmeteltävää siinä valossa, että aina olemme olleet parempia kuin valtakunnallinen keskiarvo. Viime eduskuntavaaleissakin saimme 5,2%, kun koko maan lukema oli 4,1%.

Pitää ihmetellä tutkimusten tekemisessä korjauskertoimia, SK:nkin gallupluvuissa PS:n kannatus on suurempi kuin miksi se ilmoitettiin. Viimeisessä valtakunnallisessa Helsingin Sanomien teettämässä gallupissa PS sai 17,9%, mutta ilman korjauskertoimia se olisikin ollut 24%. Tuntuu jotenkin manipuloinnilta tällainen, perussuomalaisia kohdellaan ilmeisesti vielä kuin ennen pienempänä ollessa eikä siksi uskalleta antaa oikeita lukemia. Vaikka eipä sen puoleen, aika hyvin gallupit ovat yleensä toteutuneet, joten kai näillä korjauskertoimilla oikeutuksensakin on.

Mitä tulee PS:n kannattajien saapumiseen vaaliuurnille, kun joukkoomme on tulossa paljon ennen nukkuvia, niin tämähän juuri osoittaa, että muutosta toden teolla halutaan ja sen vuoksi lähdetään liikkeelle. Tiedän monta, jotka eivät vuosikymmeniinkään ole äänestäneet, mutta nyt sanovat olevansa jopa pakotettuja äänestämään. Tutkimuskin on tehty äänestysaktiivisuudesta ja siinäkin perussuomalaisten kannattajien äänestysinto on noussut aikaisemmasta yli 10% ollen nyt 60% eikä enää jäädä paljoakaan muista, parhaana on kokoomus 70%. Ja tietysti tämä kannatuksen huima kasvu entisestään innostaa käyttämään ainoaa vaikutusmahdollisuuttaan eli äänestämistä.

Mitä tulee sitten Timo Soinin pääsemiseen tai joutumiseen myös TV:n pääministerikeskusteluihin, niin tietysti hän joutuu koville, kolme yhtä vastaan. Onhan tämä kannatuksemme kasvu osaksi pois kaikilta näiltä kolmeltakin puolueelta. Mutta Timolla on muihin puoluejohtajiin verrattuna ylivoimainen kokemus jo aivan 1970-luvun lopulta politiikkaan tulleena. Hän saapui puoluetoimistoon silloin, kun minut ensi kerran valittiin eduskuntaan eli v.1979. Timolla on nyt myös lujaa kokemusta paikanpäältä EU:sta. Vaaliohjelmakin julkistetaan viimeisenä vielä tässä kuussa, jotteivat muut pääse sitä matkimaan. Siitäkin saa kovaa faktaa.

Yhtenä talouden korjaamisasiana voisi sanoa vaikka vain harmaan talouden lopultakin kuriinlaittaminen. Onhan se vuositasolla jo 10-14 miljardia.

Mihin PerusSuomalaisten kannatus ehtiikään tällä menolla vaalipäivään 17.4. mennessä.

Anssi Joutsenlahti Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas
entinen SMP:n kansanedustaja

Ei kommentteja: