keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Oikeudenmukaisuus

Puheviestinnän professori on päivän Helsingin Sanomien mukaan loihe lausunut ilmoille kiehtovan totuuden: PerusSuomalaisten vaaliohjelmaa ei ole kirjoitettu sivistyneistölle. Jälleen kerran näkyvällä tavalla tulee esiin se ylimielisyys, jolla meihin suhtaudutaan. Eihän me oikeasti olla edes ihmisiä, mitä rupusakkia lienemmekin.

Juuri tällainen halveksiminen otta tavallisia ihmisiä päähän eli kupoliin. Eiväthän nämä ns. paremmat ihmiset pidä köyhiäkään juuri edes ihmisinä. Mahtaako sama linja olla joillakin puoluejohtajillakin. Hehän pääsevät oikeasti ilmoille torstai-illan TV:n kaikkien puoluejohtajien yhteisesiintymisessä. Odotettavissa on kaikkien ryhmittäytyminen yhtä eli Timo Soinia vastaan. Tämäkin nostattaa kansalaisissa vain karvat pystyyn. Kaikkia tulisi kohdella yhdenvertaisina, on kysessä sitten puoluejohtaja tai tavallinen kansalainen.

Juuri tätä eriarvoistamista, joka korostuu vaalikeskusteluissakin, kansalaiset eivät hyväksy. Nyt on vallalla syvä kaipuu oikeudenmukaisuuteen. Kyllin kauan on jouduttu pitämään pinnan alla voimatta siihen puuttua köyhien kyykyttämistä. Nyt se on loppu. Parannusta tuovaksi tahoksi on kanavoitunut PerusSuomalaiset. Välinpitämättömyyden suosta on toivo herännyt, nyt voidaan vaikuttaa. Ja kaikkien muiden puolueiden sota yhtä vastaa vain kasvattaa tätä protestimielialaa nykyiselle asioiden hoidolle.

PerusSuomalaisten asioita ja vaaliohjelmaa on riepoteltu niin laajasti, että kaikki tuntevat kantamme EU-politiikasta, veropolitiikasta, omaishoidon painottamisesta, työ- ja yrittämispolitiikasta, maahanmuuttajista, jätevesiasetuksesta, suomalaiskansallisesta edunvalvonnasta yleensa ja jopa taidepolittisesta suuntautumisestamme Suomen kulta-ajan todetta suosivina. Kaikessa punaisena lankana on juuri kaivattu oikeudenmukaisuuden vaatiminen. Kyllä kansa tietää ryvettymättömyytemme ja muistaa sen myös vaaliuurnilla.

Ei kommentteja: