tiistai 15. maaliskuuta 2011

Seitsemänkymmentäneljä 74

Arvonnassa PerusSuomalaisten ehdokaslista sai numerot 69-82. Aakkosjärjestys vähän heitti listallamme ja olen järjestyksessä kuudes eli numerolla 74, vaikka aakkosissa olisin neljäs. Mutta kaikki numerot ovat yhtä hyviä. Kun valtaosalla ehdokkaistamme on seitsemälläkymmenellä alkava numero, voi mainita meidän parast´aikaa elävän 70 vuorokauden mukaista septuagesima-sunnuntaista 20.2. alkanutta esipaaston aikaa, joka laskiaissunnuntaina 6.3. muuttui varsinaiseksi paastonajaksi päättyen sitten pitkäperjantain jälkeen Jeesuksen ylösnousemuksen päivään pääsiäiseen.

Omasta numerostani ensimmäinen 7 on täydellisyyden luku ja Raamatun eniten käyttämä numero. Viikossa on 7 päivää, Jaakob palveli 7 vuotta Raakelin tähden, Egyptissä oli 7 lihavaa ja 7 laihaa vuotta. Vapahtaja puhui ristillä 7 kertaa ja alkuseurakunnan rakkaudenpalvelukseen valittiin 7 miestä. Ilmestyskirjassa luku 7 mainitaan yli 50 kertaa.

4 puolestaan on maailman luku. Vuodenaikoja on 4, samoin pääilmansuuntia. Daniel näki näyssä 4 maailmanvaltaa ja maan kansoja kohtaavia rangaistustuomioita on 4: sota, nälänhätä, rutto, maanjäristykset. Mitä ajankohtaisimpia juuri tänäkin päivänä yksin vaikka vain Japania ajatellen.

Niinpä ehdokasnumeroni 74 on kaikin puolin ihan hyvä luku. On vaan hyvä muistaa tehdä se oikein, ettei nykyseiska sekoitu ykköseen, kun nykyään ei tarvi tehdä seiskaan poikkiviivaa, mutta selvyyden vuoksi suosittelen poikkiviivan vetämistä. Samoin 4 numeroon pitää muistaa jättää selvä aukko yläosaan, ettei se sekoitu yhdeksikköön.

Toivotaan riittävän monen osaavan tehdä numeron oikein, ettei ääni mene väärälle taholle tai peräti tule hylätyksi. Näinkin voi joskus sattua, muistan kerran kuntavaaleissa kuljettaneeni vanhan veteraanin äänestämään, joka varmasti kirjoitti numeroni, mutten sillä kertaa saanut siltä äänestysalueelta ainoatakaan ääntä. Veteraanilla oli huono näkö, hän ei käyttänyt avustajaa ja näin äänestyslappu tuli hylätyksi.

Ei kommentteja: