perjantai 6. toukokuuta 2011

Kuka on takinkääntäjä

Todella vappupuheita kuunnellessa saatiin Timo Soini yleiseksi sylkykupiksi ja takinkääntäjäksi oikein vaaliasiamies Putkosen avustuksella. Mutta kuinka oikeastaan onkaan käynyt.

Kun nyt yritetään taas saada käärmettä pyssyyn Portugalin tukiprosessissa, onkin takki kääntynyt vielä tälläkin hetkessä hallituksessa olevilla keskustalla ja vihreillä. Ei enää muistetakaan, miten tukea ajettiin ennen vaaleja mahtipontisesti suurella äänellä. Kun vaaleissa tulikin köniin, keskustalla paikkaluku väheni 16 ja vihreillä kolmasosa eli 5, niin ollaan niin kuin ei oltaiskaan. Ja vielä kuitenkin ollaan hallituspuolueita.

Kimmo Sasi on vetämässä näitä Portugalineuvotteluita eduskuntaryhmien kesken. Keskustan Mauri Pekkarinen sanoutui koko neuvotteluryhmästä irti eikä vihreätkään ole kovin innostuneita koko asiasta. Eikö tämä jos mikään ole todellista takinkääntöä.

PerusSuomalaisten takkinsa kääntämistä ei enää kukaan voi väittää. Kantamme on ollut ja on suora ja johdonmukainen ei EU-tukien vastustamisessa. Meitä äänesti 19,1% ja ainakin sen verran kansastamme eli viidesosa vastustaa rahan kärräämistä taloutensa kuralle ajaneiden EU-maiden auttamiseksi. Paljolti tämän takia saimme myös Jytky-menestyksen emmekä me voi pettää äänestäjiemme luottamusta. Emme siis ole takinkääntäjiä, vappupuhujat eivät olleet tilanteen tasalla.

Ei kommentteja: