tiistai 10. toukokuuta 2011

Maanantai on maakuntapäivä

Eduskunnasta on kautta aikojen jätetty maanantai maakuntapäiväksi, jolloin edustajat voivat hoitaa asiota ja yhteyksiä kotiseudulla. Maanataille kasaantuukin aina monia menoja.

Tänään oli Satakunnan maakuntaliitto kutsunut uudet valitut kansanedustajat informaatiotilaisuuteen Poriin. Tokihan maakuntaliiton kärkihankkeet ovat olleet jo aiemminkin esillä monissa yhteyksissä, mutta kertaus on opintojen äiti.

Niinpä nytkin tuotiin esille yhtenä uutena jopa hallitusohjelmaan sisään ajettavana hankkeena kasitie Turku-Rauma Pori-pohjoinen. Yleensä ei raamibudjetteihin pystytä juurikaan ottamaan uusia yli 100 miljoonan tierakentamisia, koska keskeneräisiä hankkeita riittää budjetin täytteeksi vuosikausiksi. Mutta kasitietä siis yritetään saada mukaan suunnitelmiin.

Toinen Satakunnan kärkihanke on hyvään kasvuun lähteneen yliopistokeskuksen kehittäminen ja säilyttäminen. Sehän tuo alueelle tietoa ja taitoa ja ennen kaikkea myös hyvinvointia valtion rahoituksenkin muodossa.

Tietysti on monia muitakin tarpeita, joita olisi saatava etiäpäin. Mutta nämä kaksi ovat ne suurimmat ja tärkeimmät.

Vaalipiirin kansanedustajien yhteistyöllä hankkeita eri puolueiden avulla on vietävissä kohti toteutusta. Alueen kansanedustajilla on myös yhteiselin, jota johtamaan eka vuodeksi nimettiin suurimman ryhmän demarien edustajana Krista Kiuru.

Maanantaisin kokoontuvat myös kaupunginhallitukset ja -valtuustot. Monet tutustumistilaisuudet ovat myös tällöin, ellei niitä sitten järjestetä Helsingissä. Satakunta-radionkin maanantaiaamun kello 9 lähetykset koskettelevat myös ajankohtaisia poliittisia asioita ja kansanedustajat ovat altavastaajina. Itsekin vaalien jälkeen olen ollut mukana jo kahdesti. Näin yleensä maanantaista muodostuu tiivis maakuntapäivä.

Ei kommentteja: