torstai 26. toukokuuta 2011

Mielenkiintoa enemmän kuin riittävästi

Viimeiseen pariin päivään on mahtunut enemmän kuin riittävästi mitä mielenkiintoisimpia tapahtumia siitäkin huolimatta, että olemme sivussa hallitusneuvotteluista ja siten vähän kuin sivuraiteella, mutta ei siltä tunnu eikä näytä.

Kun menin vähän myöhästyneenä ryhmäkokoukseemme, kun vanhasta muistista menin paljon käytettyyn kokoustilaamme yleisösiivessä alakerrassa ja nousin sieltä, kun ovi pääeteiseen ei auennut yleisölehtereiden kautta tällä kertaa valtiovarainvaliokunnan huonessa kokoontuneeseen ryhmäämme, oli käytävä täynnä median edustajia. He odottivat ryhmämme päätöstä Teuvo Hakkaraisen asiassa. Uutislähetyksissä siitä olikin näyttäviä juttuja. Teuvo itse ei enää puhunut sanan sanaa medialle, joka vain vääristelee hänen sanojansa. Ystävästäni Teuvosta olen kirjoittanut jo viime viikolla blogissani. . On siis huomattava, ettei eduskuntaryhmämme suurenemisen vuoksi meille ole vielä löydetty omaa kokoontumistilaa eli ryhmähuonetta.

Portugali-paketin koko tiistainen eduskuntakäsittely oli melkoinen farssi, kun toimitusministeriö antoi esityksen eikä odotettu varsinaisen valtioneuvoston muodostamista,ja sen antamaa esitystä, jotta saatiin takinkääntäjä-vasemmistoliitolle oikeus äänestää tukipakettia vastaa. Yli 140 puheenvuoron keskustelu oli värikäs. Omalta osaltani se oli historiallinen, sillä täysi-istunnon loppuosan olin johtamassa puhetta ja sain olla antamassa puheenvuoron peräkkäin 16 perussuomalaiselle kansanedustajalle, kun muita edustajia ei enää ollut puhumassa eikä oikein ainakaan kaikin ajoin edes koko salissa. Keskustelu yhtenä väriläiskänä oli -kuinkas muuten- Timo Soinin räväkkä vastustuspuheenvuoro, jota kannatti yli 20 puheen pitänyttä perussuomalaista.

Myös keskiviikon äänestys Portugali-paketista oli melkomoinen näytelmä. Kokoomus äänesti Arhinmäen ehdotuksen puolesta, jolloin keskustan päätösehdotus putosi ja viimeksi jäin Arhinmäen hylkäysehdotus hallituksen ehdotusta vastaan. Ensimmäisessä äänestyksessä hävisi niin kuin oli odotettavissa Timo Soinin hylkäysehdotus Arhinmäen ehdotusta vastaan. Ennakkoon oli odotettavissa myös Portugalin rahoitusta puolustavan keskustan ehdotuksen pääseminen viimeiseen äänestykseen ja sen mukaiset ohjeet oli annettu PerusSuomalaisten ryhmällemme ja ohjeena oli äänestää tyhjää eli ei tietenkään kannattaa kumpaakaan. Kun nyt olikin toisena vaihtoehtona hylkäysehdotus, olikin äänestettävä punaista, mutta ryhmämme untuvikot painoivatkin keltaista eli tyhjää, tatkoituksella kuitenkin äänestysaikaa sekaannuksen huomaamisen jälkeen pidennettiin niin, että ainoastaan neljältä edustajaltamme jäi äänestynappulan vaihtaminen ja pöytäkirjaan tuli tyhjän äänestäminen. Senkin olisi voinut vielä äänetyksen päätyttyä korjata ilmoittamalla äänestäneensä väärin, mutta sitä eivät edustajamme vielä tienneet. Nyt tietävät, oppia ikä kaikki.

Palkkani luovuttaminen kahden hoitotyöntekijän palkkaamiseen on myös kerännyt huomiota, kun lopullisen sopimuksen Posan eli Pohjois-Satakunnan peruspalvelu-liikelaitoskuntayhtymän kanssa saimme valmisteluiden jälkeen valmiiksi maanantaina. Iltalehti kirjoitti siitä nyt keskiviikkona, torstaina on haastattelut Hufvudstadsbladetissa ja Kankaanpään Seudussa. Suurta huolta palkkani käyttämisestä mainittuun tarkoitukseen kantaville voin lohdutukseksi kertoa, että jopa puhemiehenpalkkanikin verojen jälkeen (42,5%) kuluu näiden kahden hoitotyöntekijän palkkaamisesta aiheutuviin kokonaiskuluihin, joita ei edes ihan tarkkaan voida etukäteen laskea.

Ei kommentteja: