maanantai 22. elokuuta 2011

Suurlähettiläät eduskunnassa

Kaikki Suomen lähettiläät eri puolilta maailmaa kokoontuvat näin syyskesällä yhteiseen palaveriin ja ovat myös eduskunnan vieraana kuten tänäkin iltana.

Heille oli päivän mittaan puhuneet ministerit Katainen, Urpilainen, Tuomioja ja Stubb lehdistön ollessa paikalla. Tässä eduskunnan kokoontumisessa oltiin ilman mediaa ja näin keskustelu voi olla vapaampaa. Eduskunnan puolesta puhui puhemies Eero Heiniluoma ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini.

Suurlähettiläät olivat perin kiinnostuneita PerusSuomalaisten jytkystä ja puolueen kannanotoista kysellen Timolta monenlaista. Olihan juuri edellispäivänä puolueen uudeksi englanninkieliseksi nimeksi otettu The Finns True Finnsin tilalle, koska tämä entinen nimi mielletään ulkomaisten äärioikeistolaispuolueiden vastineeksi, vaikka puolueemme on täysin päinvastaisella linjalla ajaen suomalaisten ja suomalaisuuden asiaa. Tästä lähettiläätkin olivat kiinnostuneita. Näin Suomi-kuvaa kirkastetaan tälläkin suunnalla, meillä ei ääripuolueita ole.

Tietysti puhuttiin myös pakolaiskysymyksestä ja viimeaikaoina paljon esillä olleista vihapuheista, joihin saatiin Timolta selkeät vastaukset, ettei tällaisia tule hyväksyä. Myöskään kriittinen suhtautuminen pakolaispolitiikkaamme ei suinkaan ole tähdätty mitään kansanryhmää vastaan, vaan pyrkii vain suitsimaan liian suuret etuisuudet, jottei maastamme tule liian houkuttelevaa maahanmuuttajille. Kehitysyhteisvaroissakin arvostelumme suuntautuu nimenomaan siihen, että niitä tulisi valvoa tarkemmin, jotta ne menisivät nimenomaan kaikkein köyhimmille tarvitseville eivätkä ohjautuisi korruptoituneille hallitsijoille.

Myös keskusteltiin Timon esittämistä EU-näkemyksistä, kannatamme Eurooppaa ja yhteistyötä, mutta alunalkaenkin EU-tukipolitiikan vastustustus on lähtenyt liikkeelle siitä, että se on vastoin EU:n säädöksiä eikä se ole oikeaa politiikkaa. Kysyä vain sopii, kenen syy on ollut, että esim. Kreikka ja muutkin Etelä-Euroopan maat on yleensä otettu EU:n jäsenmaiksi, vaikka ne eivät vaadittuja kriteerejä olekaan täyttäneet. Näin EU-näkemyksemmekin ovat kestävällä pohjalla.

Näytti lähettiläidenkin keskuudessa olevan Timolla paljon ystäviä ja kannatusta, näin hän on oikea mies ulkoasiainvaliokunnan johdossa, johon hän nimenomaan on halunnut ja sanoikin, että joskus saa, mitä haluaa. Hän myös lupasi valiokunnan kanssa vierailla ensi tilassa niin Venäjällä kuin USA:ssakin. Kunhan nyt kotimaankin politiikalle jää riittävästi aikaa.

Ei kommentteja: