keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Ei enää Kreikan paketteja

Timo Soinin sanoin lopetetaan jo tämä hömpötys. Jokainen tietää, että nyt kun Kreikkaan ollaan antamassa lisälainaa 109 miljardia, se menee Kankkulan kaivoon. Eikä Timo ja me muut perussuomalaiset ole tässä mielipiteessämme enää yksin, hallitus sen sijaan pitää lujasti kiinni myös uusista Kreikan lainoista, joille sitten mukamas ollaan vaatimassa takuita.

Edellisestä Kreikan lainapaketista Suomen osuus on 1.480 miljoonaan, josta on jo maksettu 890 miljoonaan. Uuden lainapaketin jälkeen yhteislainojemme määrä nousee ainakin kolmeen miljardiin, josta siis vasta tästä jälkimmäisestä ollaan vaatimassa takuita, joka Kreikan kanssa neuvottelun jälkeen olisi ollut ehkä noin viidesosa lainan määrästä eli 200 miljoonaan euroa. Ja kuten hyvin tiedämme, nämäkin lainatakuut ovat kovassa vastatuulessa ja aiheuttaneet vain kovaa melua ja vastustusta koko EU:ssa.

Niinpä olisi etsittävä muita ulospääsyteitä koko Kreikan talouden korjaamisessa. Viisainta olisi Kreikan erottaminen eurosta, jota Timo Soini vaati jo heti ennen ensimmäisienkään lainojen myöntämistä. Tähän kuoroon yhtyvät tänään yhä useammat asiantuntijat kuten Helsingin yliopiston kansataloustieteen professori Vesa Kanniainen. Myös monet lehdet pääkirjoituksissaan tyrmäävät kokonaan Kreikan jatkorahoittamisen, jota kantaa on lisännyt itse Kreikan yliolkainen suhtautuminen asetettuihin talouden korjaamistoimenpiteisiin.

Kreikka on laiminlyönyt lähes kaikki velvoitteensa: budjettivajetta ei ole supistettu, elinkeinovapautta ei ole lisätty, virkamiesten palkkoja ei ole laskettu, verotusjärjestelmää ei ole korjattu, julkishallintoa ei ole supistettu. Ottakoon sen tähden Kreikka nyt drakmansa takaisin ja järjestäköön taloutensa kuntoon devalvaatioin kuten Suomessakin aikanaan on tehty. Kieltäähän jo EU:n perussäännöskin muiden EU-maiden taloudellisen avustamisen.

Ei kommentteja: