keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Liikuntapäivä

Kahdenkymmenenneljän vuoden jälkeen sain olla mukana eduskunnan liikuntapäivässä Pirkkolassa, jossa oli tarjolla monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Aamupäivä onnistui erinomaisesti eikä edes uhkaavaa sadettakaan saatu, vaikka koko menomatkankin satoi rankasti, perillä lopulta melkein rupesi aurinkokin paistamaan.

Ennen Pirkkolaan lähtöä eduskunnan päärappujen edessä puhemiehen avattua päivän oli opposition ja hallituksen välinen köydenveto, jossa puhemies sanoi ratkaistavan myös seuraavien vaalien voittajat. Olisko ne taas perussuomalaisia, kun voitimme kolmen vedon sarjan 2-1.

Alku näytti huolestuttavalta, kun meitä opposition edustajia ei ollut paikalla kuin kaksi Kike ja minä. Onneksi juuri alkuun mukaan ehtivät myös Mika Niikko ja Teuvo Hakkarainen. Voitimme eka vedon kovan taistelun jälkeen. Toisessa vedossa hallitus vaihtoi mukaan trialtonisti Pauli Kiurun ja voitto meni heille. Kolmanteen vetoon saatiin tilalleni eduskunnan kuopus Ville Vähämäki ja voitto tuli kotiin. Oppositiota edustimme siis pelkästään me perussuomalaiset, keskustan edustajat loistivat pelkästään poissaolollaan, me siis köydenvetokilpailun voittajina.

Pirkkolassa uinnin ja sauvakävelyn lisäksi oli oikein kilpailukin maastojuoksussa, jonka vanhoina hyvinä aikoina aina voitin. Nyt sarjoja oli yleinen ja yli 60-vuotiaat. Tässä vanhempienkin sarjassa jäin toiseksi keskustan Eero Reijosen jälkeen ajoin 14.10 ja 15.05 eli selvästi. Matka oli 3 km erittäin mäkisessä maastossa, keskiajakseni tuli siis 5 min/km.
Eduskunta-avustajani Jari KOskela juoksi itsensä yleisen sarjan neloseksi häviten yhdelle kansanedustajalle Pauli Kiurulle, mutta voittaen toisen kansanedustajan Kari Uotilan niukasti.

Kyllä kansanedustajatkin tarvitsevat myös ruumiinliikuntaa, mukana päivän kuntoiluissa oli useitakin edustajia ja runsaasti myös talon muuta henkilökuntaa.

Ei kommentteja: