maanantai 10. lokakuuta 2011

Budjetti lähtee valiokuntaan

Vuosien kokemuksen mukaisesti budjetin lähetekäsittely aloitettiin jo näin maanantaina puoliltapäivin ja näin jatketaan aina perjantaihin asti, jos puhujia riittää. Nyt on varattu yli sata puheenvuoroa ja aina välissä on kukin ministeri vuorollaan puhumassa omasta hallinnonalastaan, jonka jälkeen on aina mahdollisuus depattiin.

Keskustelun aluksi valtiovarainministeri esitteli budjettikirjan, sen jälkeen oli kymmenen minuutin ryhmäpuheenvuorot ja niiden päälle parin tunnin depatti eli kansanedustajat saivat esittää minuutin puheenvuoroissa kysymyksiä hallitukselle. Näin edetään siis koko viikko. Istunnot aloitetaan kello 12 , keskiviikkona jo kello 10 ja joka päivä jatketaan aina kello 22 asti.
Luulisi siinä jokaisen halukkaan saavan puheenvuoron ja voivan esittää kaiken, mikä sydäntä painaa.

Kummasti vaan puheenvuorot poikkeavat toisistaan sen mukaan onko puhuja hallituspuolueista vai oppositiosta. Ja kas kummaa, sixback-kansanedustajat näkevät budjetin erinomaisena, jopa käänteentekevänä, oppositiossa ollaan täysin päinvastaisella mielellä. Asiat voidaan nähdä näin täysin eri valossa ja kaikki kuitenkin uskovat olevansa oikeassa.

Kansa sitten saa ratkaista, kumpi osapuoli on oikeammassa. Kyllä kansa tietää!

Ei kommentteja: