maanantai 10. lokakuuta 2011

Siikaisissa juhlittiin

Siikaisten kunta oli päättänyt juhlia olemassaolonsa 140 vuotta monin eri tilaisuuksin Pääjuhlapäivää viettettiin sunnuntaina alkaen ensin juhlajumalanpalveluksella ja jatkaen sitten varsinaisella pääjuhlalla, jossa sain olla mukana monen muun kutsutun kanssa.

Juhlan pääesiintyjiksi oli saatu oman pitäjän maailmalla mennestyneitä, ministerinäkin toiminut Antti Kalliomäki ja tangoprinsessaksi valittu Jaana Lammi, joka lauloi pariin otteeseen Satakunnan Sotilassoittokunnan säestyksellä.

Vanha tuttu jo urheiluajoilta ja sitten myös eduskuntavuosilta Antti Kalliomäki piti erinomaisen tavanomaisesta poikkeavan juhlapuheen kosketellen omia muistojaan Siikaisista ja tarkastellen myös maailman nykyistä tilannetta ja tuntematonta tulevaisuutta korostamatta mitenkään itseään ja merkittäviä saavutuksiaan, joita olisi vaikka muille jakaa: Hopeamitalit sekä olympialaisissa että EM-kisoissa, muutenkin hyvin mittava ura seipään varassa, kolmen eri hallinnonalan ministeriys, kansanedustajajuutta 28 vuotta. Ei löydy toista hänenkaltaistaan siikaislaista.

Juhlassa paljastettiin myös 140-vuotiaan kunnan historiikki tekijänään emäntä Raija Collander, joka myös esitteli historiaa ottamalla esiin monia lystikkäitä tapahtumia ja sattumia myös kunnan omassa päätöksenteossa. Varmasti lukemisenarvoisen historian omistajaksi tulin myös minä ja kaikki kirjan lunastaneet saimme myös tekijän nimikirjoituksen.

Kaiken kaikiaan arvokas juhlatilaisuus ja jopa tulevaisuuteen uskoa luova 1600 hengen kunnan kunnanhallituksen puheenjohtajan Antti Vuorelan puheen mukaisesti, vaikka elämmekin myös kuntamyllerryksessä.

Ei kommentteja: