lauantai 15. lokakuuta 2011

Timo matkalla presidentiksi

Puheenvuoroni tämänpäiväisessä puolue-edustajiston kokouksessa eduskuntatalolla:

Hyvä veli puheenjohtaja, hyvät puolueveljet ja sisaret!

Olemme tekemässä historiaa, niin puolueemme kuin koko Suomenkin, kun nyt yksimielisesti ja hurraahuudoin nimeämme puheenjohtajamme Timo Soinin viralliseksi presidenttiehdokkaksi siinä mielessä, että hän on mukana myös toisella kierroksella ja eiköhän silloin käy samoin kuin 6 vuotta sitten, silloinkin Haloselle hävinnyt Niinistö jää nytkin kakkossijalle.

Kun olen saanut olla puolueemme ja edeltäjämme SMP:n jäsen jo ensimmäisestä suuresta voitostamme v.1968, jolloin juuri puolueemme nousu alkoi presidenttivaaleista, jolloin saimme Veikko Vennamon valitsijamiehiä peräti 33 ja nousu alkoi. Samana vuonna kunnallisvaaleissa mm. veljeni Jouko tuli Kankaanpään valtuutetuksi ja nousu jatkui eduskuntavaaleissa 1970 kun saimme 18 kansanedustajaa.. Vuonna.1978 olin itsekin valitsijamiesehdokkaana, kun saimme 10 valitsijamiestä joukossa oma veljeni Jouko, niin myös silloin saimme nousukiidon saaden seuraavana vuonna 1979 7 kansanedustajaa.

Historia on toistanut itseään juuri näiden vaalien tiimoilta, sillä nykyinen nousukiitommekin alkoi nimenomaan edellisissä kuusi vuotta sitten pidetyistä presidenttivaaleista, joissa Timo tuli koko kansan tietoisuuteen varteenotettavana vaihtoehtona. Ainoana esteenä oli, kun ajateltiin, että kyllähän Soini on hyvä mies, mutta kun hän on niin pienestä puolueesta. Nyt ei enää ole sitäkään estettä, miksi ei siis Timosta tulisi nyt 39 kansanedustajan puolueen ehdokkaana presidenttiä.

Olemme kiitollisia, että Timo uhrautuu tähän vaativaan tehtävään ja meidän jokaisen iloinen velvollisuus on tehdä kaikkemme Timon vaalityön eteen. Näin saamme Jytkyn tilalle oikein JytkyjenJytkyn.

Ei kommentteja: