lauantai 22. lokakuuta 2011

Kansa osoittaa mieltään

Kirjoitin blogin, ei vaan kotikoneella tallentunut, vaikken tehnyt mitään väärää, ilmeisesti kone on virusten riivaama, ettei aina tottele, vaikka selvästi en painanut muutakuin tallenna ja julkaise kohtia. Täytyy tältä erää nostaa kädet pystyyn ja jatkaa toisella kerralla ja vaikka eduskunnan koneella, se ei ole tehnyt tällaisia toppeja! Koko viikonlopun kone on muutenkin takkuillut ja hidastellut. Ei kivaa!

Nyt yritän jatkaa Helsingissä eduskunnan koneella.

Hyvin vähän lehdistössä kirjoitettiin perustuslakiuudistuksesta, jonka eduskunta hyväksyi perjantaina. Näin varmasti siksi, kun tiedetään kansan valtaenemmistön vastustavan niitä muutoksia, joita laissa nyt sitten toteutettiin: presidentinvallan edelleen riisumista, EU:hun kuulumisen ottamisen perustuslakiin.

Mutta kun Uusi Suomi kirjoitti Timo Soinin paheksuneen edellisestä eduskunnasta lepäämässä olevan perustuslain muuttamisen hyväksymistä, niin jopa tuli 140 kommenttia, jotka olivat samaa mieltä. Osoittaahan jo yksin presidenttivaalien muita vaaleja korkeampi äänestysvilkkauskin sen, että presidentillä haluttaan säilyttää valtaa eikä tehdä hänestä vain harmitonta seremoniamestaria.

Samoin kun blogissani kerroin joutuneeni nuijimaan tämän perustuslain muutosäänestyksen, jossa 40 kansanedustajaa, perussuomalaiset ja kahden hengen vasenryhmä olivat entisen lain kannalla, niin sain myös yli sata vastausta. Pääasiassa pahoiteltiin EU-maininnan sisällyttämistä arvostettuun perustuslakiimme, jonka muuttaminen vaatiin hyväksynnän aina kahdessa peräkkäisessä eduskunnassa. Huomioitavaa on koko perussuomalaisten ryhmän paikallaolo, vaikka poissa oli 40 edustajaa, minä valitettavasti päätöksen pöytään nuijineena en saanut äänestää, muuten ei-ääniä olisi ollut 41. Timo Soinikin piti äänestystä niin tärkeänä, että jäi sen tähden pois ensimmäisestä presidenttiehdokkaiden yhteisestä paneelista, kyllähän niitä vielä tulee vaikka millä mitalla.

Ei kommentteja: