torstai 13. lokakuuta 2011

Vipinää ryhmäkokouksessa

Budjetin lähetekeskustelu on menossa eduskunnassa neljättä päivää. Samoin nyt on tehtävä mahdolliset talousarvioaloitteet budjettiin liittyen. Niistä käytiin myös vilkasta keskustelua PerusSuomalaisten ryhmäkokouksessa. Valtaosa edustajistamme on ensi kertaa tekemässä näitä aloitteita, siksi neuvoa pyytäviä kysymyksiä riitti ryhmässämme.

Ryhmämmehän tekee varjobudjetin, jonka kehykset ovat tiedossa, samoin eri momentit, joihin laitamme lisärahoja ja mistä vähennämme saadaksemme saman tasapainon, jonka hallituskin on tehnyt eli budjetti sisältää 7,1 miljardin alijäämän nykyisen vaikean taloustilanteen johdosta. Kuivalle vuodellehan vajausta syntyy 8 miljardia.

Ryhmämme yhteisiä aloitteita tulee kuutisenkymmentä, joihin kaikki edustajamme saavat allekirjoituksensa. Jokaiselle edustajalle on lisäksi annettu omia tarkoituksia varten 2,5 miljoonaa, jonka edestä saa tehdä omia aloitteita ja tietysti myös muut ryhmän jäsenet saavat tulla allekirjoittamaan.

Omia aloitteitani on neljä, joista yksi yhdessä Ari Jalosen kanssa Söörmarkun risteysjärjestelyihin valtatie 8 alueella. Muut ovat tierahoja Kauhajoki-Karvia-tielle, Pomarkun Tuunajärven tielle ja Ikaalisten Jyllin ja Jämin välisen tien päällystämiseen.

Oman vaihtoehtobudjettimme lisäksi saamme olla mukana laajemmissa esim. maakuntaliiton tehtailemissa aloitteissa, joissa olen mukana esim. valtatie 8 rakentamisessa Turusta Rauman kautta Poriin ja Saaristomeren luonnonsuojelualueen rahoittamisessa.

Ei kommentteja: