keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Äkkilähdöllä piirikokoukseen

Kansanedustajan työ on ennalta arvaamatonta ja eritoten puhemiesten. Kansanedustaja vielä voi olla poissa istunnosta, mutta paikalla täytyy aina olla ainakin yhden puhemiehistä, joka johtaa täysistunnon puhetta. Näin puhemiehet jakavat keskenään johtovuorot, istuntojen pituutta vaan ei voi etukäteen päättää, kestoa kyllä voi käsiteltävien asioiden perusteella arvioida.

Näin oli jälleen tänään keskiviikkona, kun perussuomalaisten Satakunnna piirikokous oli järjestetty Huittisiin alkaen kello 18.30. Mulle oli eduskunnan istuntokaavailuissa varattu puheenjohtajuus kello 18-20. Jännityksellä seurattiin istunnon kulkua, valtion tilinpäätöskertomuksesta oli paljon puheenvuoropyyntöjä, mutta kuitekin alkoi näyttää siltä, ettei istunto veny yli kello 18. Niin sain piirikokoukseen lähtöluvan kello 17 maissa ja niin kovalla kiireellä matkaan.

Ari Jalosen kanssa oli kaavailtu menoa yhdessä, mutta kun näytti siltä, ettei kokoukseen pääse, luovuimme suunnitelmasta. Kuitenkin lähdön varmistuttua yritin soittaa hänelle, mutten saanut vastausta. Niin lähdin matkaan kuin lähtökuopista yksinäni. Matkalla sitten sain Arin soiton, hän oli ollut valiokuntavastaavien kokouksessa soittaessani. Puolituntia myöhässä pääsin kokouspaikalle.

Piirikokouksen pääasia oli uusien toimihenkilöiden valinta ja tietysti ennen kaikkea puheenjohtajan vaali. Porista oli mukaan kilpaan ilmoitettu Ville-Petteri Laiho ja vastaehdokkaana oli istuva puheenjohtaja Seppo Toriseva Raumalta. Ville-Petteri on ihan hyvä mies, kehuinkin häntä puheenvuorossani, mutta hänen aikansa tulee, sillä ei ollut mitään aihetta suuren vaalivoitonkin johdosta vielä vaihtaa puheenjohtajaa, joka lisäksi on juuri valittu puoluehallitukseenkin. Äänet olivat 23-7 Sepon hyväksi. Lisäksi nimettiin 20 piirihallituksen jäsentä ja heille varaedustajat. Näillä avuilla mennään ensi vuoden presidentti- ja kunnallisvaaleihin.

Ei kommentteja: