sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Jeesuksen historiallisuus ja rajantakaisia kokemuksia

Jurvalainen lääkäri Lasse Vuoto kutsui puhujaksi jokavuotiseen asiakkailleen järjestämäänsä pikkujouluun vastaanottopaikassaan Härmän kuntoutuskeskuksessa. Sinne pääsin siis viimeisellä Seinäjoen lennolla kovan lumisateen saattelemana. Lasse oli valinnut tällä kertaa puhujiksi kaksi pappia, toisena oli Vesa Mäkelä vuoden papiksikin valittu. Hän on myös ollut mukana Lassen suuren suosion saaneissa voimisteluilloissa, joissa käy 50-80 henkeä.

Minun aiheenani oli Jeesuksen historiallisuus. Oli helppo puhua evankeliumien kertomusten mukaisesti ja Pyhässä Maassa yhä nähtävistä Jeesuksen elämään liittyvistä paikoista alkaen juuri näin joulun aikaan liittyvästä syntymäpaikasta Beetlehemistä, Nasaretista, Galiean maakunnasta Gennesaretin järven rannoilla ja sitten viimeisestä matkasta Juudean vuorimaan halki ylös Jerusalemiin, kärsimyksen ja ristiinnaulitsemisen paikkaan.

Sain myös kertoa Jeesuksen elämään liittyvistä historiassa mainituista henkilöistä kuten keisareista Augustinus ja Tiberius ja maaherra Pontius Pilatuksesta. Samoin Raamatun ulkopuolisista Jeesuksen mainitsevista historioitsijoista Flavius Josefus, Tacitus.ja Suetonius.

Ei kommentteja: