maanantai 9. tammikuuta 2012

Veteraaniruokailu

Maanantaipäivän ratoksi kolme hyvää kokousta: Sotainvalidit, Sotaveteraanit, kaupunginhallitus. Kaikissa kaiken lisäksi sotiemme veteraanien asiat hyvin esillä.

Yksimielisyyden vallitessa on Kankaanpään kaupungissa tutkittu veteraanien ateriakysymystä. Jo aiemmin päätettiin tarjota heille ateria työttämien järjestämässä ruokailussa. Nyt se ainakin tilapäisesti on loppunut ratkaisemattomien seurakunnan tilakysymysten johdosta. Kysymystä on pohdittu ja valmisteltu ja nyt päästiin etiäpäin.

Kaupungin johtoryhmä yhdessä Posan kanssa on tehnyt hyvää valmistelua. Niin päädyttiin käytännön kokemuksen hankkimiseksi tarjota nyt lounasseteli tai kotiin tuotu ateria kolmasti viikossa. Kun nähdään varsinainen tarve ja se näin voidaan kartoittaa, seuraavan vuoden alusta siirrytään sitten viisipäiväiseen ateriatarjontaan. Asian hoidolla on enemmän kuin kiire, veteraaniemme keski-ikä on jo korkea 88 vuotta ja viimeinen iltahuuto kutsuu entistä useampaa.
Ei ole siis poliittisten irtopisteiden keräämistarvetta eikä aikaa hukattavissa.

Kankaanpään Sotaveteraaneissa on vuoden alkaessa vielä 81 varsinaista veteraanijäsentä, vuoden aikana poisnukkkuneita on yksitoista. Vuosittainen poistuneiden lukumäärä on pysynyt hyvin samana, prosenttuaalisesti se siis kasvaa melkoista vauhtia. Sama kaiku on askelissa myös sotainvalideillamme, paljon pienemmästä joukosta sai kutsun viimeiseen iltahuutoon seitsemän veljeä ja jäljellä Kankaanpään seudun Sotainvalideissä kolmen pitäjän alueella Kankaanpäässä, Honkajoella ja Jämijärvellä on vajaa kolmekymmentä sotainvalidia.

Mikään ei enää ole liikaa veteraaniemme asioitaan hoidettaessa!

Ei kommentteja: