keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Torjuntavoitto

Koko laajalle alueelle Kankaanpään ympäristössä Niinisalon varuskunnan säilyttäminen oli kunanltaakin kalliimpi asia. Tykistöprikaatin esikunnan siirtyminen Säkylään oli odotettavissa, mutta varsinainen toiminta kuitenkin säilyy ja se onkin entistä tärkeämpää. Niinisalo on näet lähin varusmiespalvelupaikka nyt sitten eteläpohjalaisille, pirkanmaalaisille ja Keuruun lakkauttamisen jälkeen myös keskisuomalaisille tietysti mukaanlukien myös Satakunnan pohjoisosa.

Synkän puolustusvoimien supistusohjelman perusteidenkaan mukaan ei löytynyt mitään syitä Niinisalon varuskunnan lakkauttamiselle. Vahvuudet on moneen kertaan lueteltu. Erinomaisessa kunnossa olevat rakennukset, joita on uudistettu 30 miljoonalla. Maan eteläisin laaja ampuma-alue koeampuma-asemineen. Jatkuva kehittäminen esim. tälle vuodella 2 miljoonaa koiratarhan rakentamiseen. Lisäksi tehdään uusi urheilukenttä, jota Kankaanpään kaupunkikin rahoittaa. Korkean tietotaidon ja osaamisenTykistörykmentin ja tykistökoulun lisäksi on kehitelty tiedustelulennokkeja, joille rakennettu oma kenttäkin. Käytöstä poistettuja jalkaväkimiinoja korvaavat raketinheittimien rypälepommit ovat myös saaneet sijaintinsa Niinisaloon. Ja tietysti myös aluepolitiikalla täytyy olla oma vaikutuksensa: 550 omaa työpaikkaa ja lisäksi kerrannaisvaikutukset alueella, jossa muuten valtiovallan työpaikat ovat hyvin vähäisiä.

Ymmärrettävää on siis Prikaatin esikunnan siirtyminen Säkylän Huovinrinteelle, jonne jo aiemmin siirtyi Niinisalossa perustettu kansainvälinen yksikkö. Harmillisinta on koko maan sotilassoittokuntien lukumäärän puolittaminen, jonka vuoksi myös Satakunnan sotilassoittokuntakin joutui tässä talosuahdingossa lakkautuslistalle. Ei mikään ole ollut niin tehokasta ja kuitenkin puolustusvoimille suhteellisen edullista maanpuolustushengen nostattamista ja ylläpitämistä kuin sotilassoittokuntien suositut esiintymiset.

Kaiken kaikkiaan koko vaalikauden aikana tulevat 850 miljoonan puolustushallinnon leikkaukset ovat niin rajuja, ettei tietenkään pienillä leikkauksilla voi selvitä. Mutta onko tämä sittenkään viisasta. Siinä mielessä perussuomalaisten harkitsema välikysymys on paikallaan. Huomenna televisioitavalla kyselytunnillakin asia on näyttävästi esillä.

Ei kommentteja: