tiistai 24. huhtikuuta 2012

EU-kriisirahoitus lopetettava

117 puheenvuoroa käytettiin yhtyneen opposition tekemästä välikysymyksestä tänään eduskunnassa, itse johdin istunnon kolme viimeistä tuntia kello 16.30-19.40. Hallituksen luottamuksesta äänestetään keskiviikkona. Kympin uutiset ei näytä noteeraavan lainkaan välikysymystä.TV1 sentään oli asialla näyttävästi kello 20.30 uutisissa.

Meidän koko yhteisen oppoosition tekemän välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja vierustoverini istuntosalissa Pietari Jääskeläinen vertasi eurokriisiä Euro-Titaniciksi, joka on törmännyt jäävuoreen, onhan Titanicin kohtalo ajankohtainen tasan sata vuotta sitten tapahtuneena.

Nykyhallitusta muodostettaessa hallitusohjelmaan otettiin: Mikäli jokin euromaa pyytää ERVV:ltä lainamuotoista tukea vielä Portugalin jälkeen, menee Suomi mukaan vain, jos Suomi saa takausosuudelleen vakuudet. Tämä rajaa Suomen tosiasialliset vastuut enintään Portugalin ja sitä edeltävien ohjelmien hyväksymisen mukaiselle tasolle.

Kuinka on käynyt. ERVV:n ja EVM:n yhteenlaskettu uhkapelikapasiteetti, josta hallituksemme kanta on ollut korkeintaan 500 miljardia, onkin kivunnut jo 700 miljardiin. Suomen kokonaisvastuista ei kukaan ole antanut yksiselitteistä tietoa, mutta vähimmilläänkin se nousee 43-50 miljardiin eli Suomen koko budjetin kokoluokkaan.

Samanaaikaisesti hätiin on hälytetty myös kansainvälinen rahasto IMF, mutta ei sekään tuo tilanteeseen olennaista muutosta ja tässäkin Suomi joutuu takaamaan IMF-rahoitusta moninkertaisesti entiseen verrattuna. Ja kuitenkin kriisimaiden julkinen velka ylittää jo 3000 miljardia euroa.

Hallitukselle on siis mitä painavimmilla syillä esitettävä epäluottamusta, tässä syitä pähkinämkuoressa:
- pettänyt lupauksensa
- toiminut EU-perussopimuksen vastaisesti
- lisännyt Suomen täysin kohtuuttomia vastuita eurokriisissä
- siirtänyt miljardeja euroja kansalaisilta suurpankeille
- salaillut ja peitellyt jälkiään
- syöttänyt kansalaisille harhaanjohtavia tietoja
- vaarantanut Suomen maksukyvyn, AAA-luottoluokituksen ja kansalaisten hyvinvointipalvelut
- myynyt maamme taloudellisen itsemääräämisoikeuden.

Luotamusäänestys on sitten tiistain täysi-istunnon aluksi!