maanantai 23. huhtikuuta 2012

Tilaisuuksia pukkaa

Koko päiväksi riittää taas juoksemista, ei tosin lenkillä, vaan eri tilaisuukissa ja kokouksissa. Kerrotaan illalla lissää!

Ilta on tullut Luojani, armias ole suojani, sijaltain jos en nousisi, taivaaseen ota tykösisi on iltarukoukseni. Ennen sitä kuitenkin päivän riennoista, kuten aamulla lupasin.

Kansanedustajien maanantai ja maakuntapäivä aloitettiin yhteisesti Porissa Satakunnan poliisilaitoksella, jossa poliisipäällikkö Timo Vuola kertoi poliisitilanteesta ja edessä olevien uudistusten tuomista näköaloista, jotka eivät välttämättä ole rohkaisevia ainakaan syrjäseuduilla poliisien saatavuuden kannalta. Huumerikosten kasvusta ja eri lajeista kertoi rikoskomisario Jarmo Laine.

Tutustuimme myös Satakunnan pelastuslaitokseen pelastusjohtaja Pekka Tähtisen opastuksellä. Näimme kuuteen eri tehtävään pukeutuneet palomiehet erikoispuvuissaan. Hätäkeskukseen tutustumista ohjasi päällikkö Heikki Uusitalo. Kaikki kolme laitosta sijaitsevat samass rakennuksessa sulassa sovussa. Jopa valtakunnallisen hätäkeskuksen tilat mahtuvat nykyiseen hätäkeskukseen,

Kaupunginhallituksen kokouksessa istuttiin poikkeuksellisen vähän aikaa eli pelkästään tunti.

Sen sijaan illalla Siikaisissa olisi voitu olla vaikka yöhön asti, runsaslukuisella yleisöllä ei ollut kiireen kierua. Voikin sanoa viikonvaihteen kolmannen kokouksen puoluevaltuuston ja piirikokouksen jälkeen sanoneen toden, siksi hyvähenkinen kokouksemme oli.

Vaikka eipä silleen, Siikaisissa on aina ollut oikea henki jo SMP:n ajoista lähtien. Pelkällä hyvällä muistan Antti Kalliomäen isää Heikki Kalliomäkeä, Sulo Mäki-Honkoa, nytkin paikalla ollutta Heikki Tuomalaa ja Olavi Jönkkäriä, jonka poika puolestaan oli mukana. Puhumattakaan Terttu ja Eino Hautamäen perheestä, josta nytkin oli kolme henkeä paikalla. Nykyisin - viime kunnallisvaalien ainoat ehdokkaat  - Paavo Tuulensuu ja Kauko Ylikoski pitävät nyt valtuusto- ja hallituspaikkaa. Nyt on tarkoitus saada useampia ehdokkaita ja siten myös useampia valtuutettuja. Nuoria naisiakin on tulossa.

Siikaisten valtuustosalin täyttäneen puolue-illan vuoksi en päässyt kirkkoneuvostoon, joka sekin istui pitkään kello puoli kymmeneen asti. Aamulla taas suunta kohti pääkaupunkia!