torstai 17. toukokuuta 2012

Kunnottomat kunnat

Kyllä on urakkaa saada kunnottomat kunnat kuntoon niinkuin meidän perussuomalaisten takoituksena on.

Siikasis ajelles korkeintaan joka kolmas mökki eli talo on asuttuna. Väkelä on ollut joskus monta tuhatta, nyt kaikki mahtuisivat reippaasti pitäjän isoon kirkkoon, jonne todella mahtuu 1500 henkeä eikä asukkaitakaan ole enää juuri enempää.

Olimme vihkiharjoituksissa Siikaisten kirkossa helatorstain kunniaksi. Ja käytin tilaisuutta hyväkseni jakelemalla postilaatikkoihin Perussuomalainen-lehteä.

Kyllä on meitillä perussuomalaisilla tekemistä saada tosikunnottomat kunnat kunnallisvaaliohjelmamme mukaisesti kuntoon. Kankaanpäänkin talouden tasapainottamistyöryhmä on raapinut älynystyröitään, alijäämää näillä rakenteilla kertyy miljoonakaupalla. Ja säästöjä on tehty jo ennenkin.

Taas ollaan kyläkoulujen kimpussa.Peräti kolme koulua: Hapua, Venesjärvi, Vihteljärvi ovat taas lakkautuslistalla. Nettikeskustelussa ihmetellään, pitääkä hyvistä kyläkouluista siirtää oppilaat keskustan homekouluihin, joista opettajiakin on pitänyt siirtää muualle. Nykin koulua käydään remonttien aikana kalliisti vuoksratuissa parakeissa, vaikka kyläkouluissa kuten Niinisalossakin olisi käytettävissä tyhjää tilaa. Mutta ei näytä autot kulkevan kuin yhteen suuntaan kyliltä keskustaan eikä päinvastoin käy laatuun järjestää oppilaskyydityksiä.

Kyllä on kirveellä töitä, Kankaanpäässä lopetettasiin myös kaupunginmuseo, joka on tehnyt hyvää ja arvokasta työtä katoavan perinteemme ja tiedon tallentamiseksi. Ilman tätä työtä katoaisi paljon korvaamatonta tietoa sukupolvien elämästä.