torstai 17. toukokuuta 2012

Hengähdystaukoa

Pitkä viikonloppu, mutta tehtäviä riittää tiistain eduskuntaan paluuseen asti joka päivälle, mutta joka päivälle riittää murheensa ja myös armo rittää.

Mutta kyllä vaan ministerikin huokaa välipäivien terveyttä tuovasta tauosta . Opetusministeri kertoo facebookissa päivän täyttäneistä tapahtumista ja toteaa helpottuneena huomenna olevan pyhäpäivän ja sitten perjantaina Tampereen Ratinassa on neljän maan parlamenttien jalkapalloturnaus: Saksa, Sveitsi, Itävalta, Suomi. Ministeri Jukka Gustafssonin pelinumero on täysi kymppi 10. Määkin meen tapahtumaan, en tosin pelipaikalle, vaan illallisille hotelli Ilvekseen tuomaan puhemiehistön kunnioittavaa ja arvostavaa tervehdystä!

Hengähdystaukoon eduskunnasta - oltiinhan tällä viikolla vain kaksi päivää Helsingissä - kuuluu myös papillisia toimia, vihkiharjoitus helatorstaina, vihkiminen lauantaina Siikaisten kirkossa, 96-vuotiaan veteraanin siunaus ja kaatuneiden muistopäivänä sunnuntaina lippuvartiossa olo Sotainvalidien lippua kantaen sankarihautojen seppeleenlaskutilaisuudessa. Samana päivänä käydään myös onnittelemassa 91-vuotiasta veteraania.

Sotainvalidien piirihallitus kokoontuu, samoin Kankaanpään Sotaveteraanien hallitus, on kaupunginhallitusta, kirkkoneuvostoa ja kirkkovaltuustoa. Heti maanantaiaamuna Satakunnan radiossa maakuntaparlamenttiin on koottu alueen kansanedustajia kertomaan kevätkauden tapahtumista, vaikka omasta esiintymisestäni mainitussa ohjelmassa ei ole kulunut kuin pari viikkoa.

Lehdissä näkyi viime viikolla luetteloita eduskunnan poissaoloista. Satakunnan Kansassa sai aivan erikoismaininnan kaksi satakuntalaisedustajaa, jotka olivat olleet poissa vain yhden kerran. Sitä sen sijaan ei sanallakaan kerrottu, että ainakin meikämanne ei ollut ollut poissa yhdestäkään istunnosta. Sen sijaan yksi Satakunnan edustajista keikkui aivan listan kärjessä mainiten kaiken lisäksi olevansa aina tärkeimmiksi katsomissaan paikoissa, kansan valtuustus kansanedustajaksi ja täysi-istunnoissa läsnäolo ei näytä olevan niitä päällimmäisiä  asioita - hänen mielestään. Ajattelevatkohan hänen äänestäjänsäkin samansuuntaisesti - tuskin.