maanantai 7. toukokuuta 2012

Maakuntaradiossa

Tuntui, että vuoro maakuntaparlamentissa on kovin usein, kun aamulla oli kyseessä tämä kakskytminuuttinen Ylen Satakunta-radiossa. Ei se nyt kuitenkaan niin kovin usein ole iskenyt, edelliskerta on yli kahden kuukauden päässä helmikuussa 27. päivänä.

Tällä kerralla haastattelijan toimi Teemu Kahila. Leppoisissa merkeissä keskusteltiin ajankohtaisista asioista. Vain muutama asia ehditään ottaa lyhyehkössä ohjelmatuokiossa.

Toimittaja oli lukenut blogini Euroopan vakausmekanismista ja siitä siis puhuttiin. Hallitushan on antanut esityksen tämän EVM:n perustamiseksi tehdyn sopimuksen hyväksymistä, jota tietysti me perussuomalaiset vastustamme, koska nämä raha-avut eivät ole nostaneet kuiville ei Kreikkaa, ei Irlantia ja esimerkiksi Espanja on uutena rotkon reunalla. Lisäksi luovutaan aiemmasta yksimielisyyden vaatimuksesta ja siirrytään määräenemmistöpäätöksiin. Pääomaa on nostettu 700 miljardiin. Ja kun ensimmäinen Kreikka apu oli 30 miljardia, on nyt yksin Suomen vastuu vähintäin samaa luokkaa.

Puhuttiin myös  Perussuomalainen-lehden uudesta päätoimittajasta Matias Turkkilasta ja hänen taustoistaan, joista voin kertoa hänen eronneen niin Suomen Sisu-järjestöstä kuin Hommafooruminkin vetämisvastuusta ja vieläpä täysin oma-aloitteisesti. Matias on huippunettisivustojen rakentaja ja näin tulemme olemaan myös tässä yhä tärkeämmäksi muodostuvassa sosiaalisessa mediassa vahva toimija aivan kuten jo aivan spontaanisti valtasimme johtoaseman netissä ennen eduskuntavaaleja.

Perussuomalaisten gallupkannatuksen alamäestä oli helppo sanoa vain vaaliuurnilla annettavien äänien olevan ratkaisevia. Gallupkehitys ruokkii itseään, näinhän vuoden ajan ennen eduskuntavaaleja perussuomalaisten kannatuskäyrä oli jatkuvasti nouseva. Kunnallisvaalien menestykselle ratkaisevaa on hyvien ja monilukuisten ehdokkaiden saaminen. Samoin uuden eduskuntaryhmämme lasten taudit eli Ollin oppivuosi on nyt ohi ja voimme täysin voimin  keskittyä vakavaan eduskuntatyöhön, josta tiedottamiseen nyt siis on myös omien kanaviemme kautta entistä paremmat mahdollisuudet. Syksyn vaalinäkymät ovat siis valoisat.

Esillä oli myös Niinisalon varuskunnan säilyminen, mutta samalla kymmenien työpaikkojen väheneminen. Itse uskon myös esim. Keruuun lakkautettavan varuskunnan toimintoja voivan siirtyä Niinisaloon, jossa on erinomaisessa kunnossa olevat tilat. Myös sotilassoittokunnan puolesta vielä tehdään kaikki voitava. Vaikka ei olekaan uskottavaa koko puolustusvoimien uudistuksen avaaminen, niin jopa oikeuskansleri Jonkan esittämän vakavan arvostelun johdosta on tähän kokonaisuudistukseen varmasti saatavissa vielä joitain muutoksia.