perjantai 1. kesäkuuta 2012

Perussuomalaiset aloitteellisina

Media jauhaa mitä jauhaa, mutta tosiasia varsinaisesta eduskuntatyöstä on se, että perussuomalaiset toimivat jämäkästi kaikilla rintamilla, tehdään aloitteita, kyselyitä ja vastalauseita, käytetään puheenvuoroja, istutaan täysistunnossa. Nyt julkaistujen tietojen mukaan eniten puheenvuoroja käyttäneiden joukosta löytyy vanhojen konkareiden kuten Mauri Pekkarisen rinnalle myös meidän ensi kerran kansanedustajia, joskin kyllä sitten vähitenkin puhuneissa on meikäläisiä hännänhuippuna Teuvo Hakkarainen. Hän onkin perustettut istuntosalin puhumattomuuttaan omalla tyylillään räväkästikin.

Lähetekeskustelussa oli toisen lisätalousarvion aloitteet. Siinäkin näkyy perussuomalaisten aloitteellisuus. Yhteensä 74 aloitetta on jätetty, niistä 24 perussuomalaista on tehnyt 50, vasenliiton Jyrki Yrttiaho teki 12 aloitetta, keskusta jätti vain 8 yksin Mikko Savolan toimesta, loput neljä aloitetta tulivat kahdelta demarinaiselta. Totuuden nimissä täytyy todeta, että ensimmäiseen lisätalousarvioon ei meiltä ollut yhtään aloitetta, oppirahoja näin maksellaan ja koko ajan parannetaan niin kuin sika juoksuaan.

Omat kolme aloitettani koskevat tärkeitä määrärahojen osoittamisia tiehankkeille. Valtion tieksi siirtynyt Jämi-Jyllin tie on muuten peruskorjattu, mutta on ilman päällystystä, joka siis olisi tarpeen, tiepohjahan suurimmalta osalta on pitävää hiekkaista Hämeenkangasta.  Samoin Karvian ja Kauhajoen väliseltä tieltä 6700 puuttuu alle 10 kilometriä päällystystä. Kolmas tiehanke tarvitsisi niin´ ikään päällysteen Tuunajärventiellä välillä Pomarkun Honkakoski ja Lavian Riiho.

Ari Jalosen ensimmäisenä allekirjoittamat aloiteet koskevat valtatie 8 Söörmarkun risteyshanketta ja toinen yleensä rahoituksen lisäämistä samalle valtatielle  Turku-Pori-välille.