lauantai 2. kesäkuuta 2012

Suuri juhlapäivä monelle

Saatiin olla lakkiaisissa Turussa. Jouko-veljen pojan Johanneksen poika Niilo perheen toisena poikana sai ylioppilastodistuksen. Paikalla oli kaikki Joukon kolme muutakin lasta perheineen, jotka kaikki ovat Tampereen seudulla. Harvoin vain tulee näitä muualla asuvia sukulaisia nähneeksi. Siksi on hyvä, että on näitä juhlia, seuraava juhannuksena kun Joukon tyttären Johannan Suvi-tyttö pääsee ripille Lempäälässä.

Valmistujaisjuhlista on paljon kirjoiteltu, miten kylmä ja etenkin sateinen sää hillitsi nuoria juhlijoita. Esimerkiksi Helsingin Hietaniemen hiekkarannallakaan ei ollut juuri ketään. MYös poliisit ovat kiristäneet valvontaa ja nytkin kaadettiin alaikäisiltä takavarikoituja viinaksia maahan satoja litroja.

Joka tapauksessa koulujen päätöspäivä raskaan kouluvuoden jälkeen on aina suuri hetki ja me suomalaiset haluamme juhlistaa sitä myös suvivirrellä. Mutta aikoihin on eletty, kun Kuopion uudeksi piispaksi valittu Jari Jolkkonen joutui-  vielä Helsingissä asuvana - protestiksi jättämään lapsensa pois kevätjuhlasta, koska siellä ei laulettu suvivirttä, kun koulussa mukamas on niin paljon maahanmuuttajaoppilaita. Voi aikoja, voi tapoja! Emmekö me sentää elä omassa maassamme omien tapojemme ja käytäntöjemme mukaan, emmekä kysele muilta, mitä saamme tehdä.

Onnea ja menestystä kaikille valmistuneille. Ylioppilaille jatko-opiskelumahdollisuuksia ja valmistuneille työpaikkoja. Ja muille kesälaitumille päässeille virkistävää lomaa kesän riemujen parissa!