perjantai 20. heinäkuuta 2012

Espanjan pankkituki

Torstaiksi tultiin puhumaan Espanjan pankeille annettavastavaltiontakauksesta Euroopan rahoitusvakausvälineen kautta. Puheita taitaa kertyä kaiken kaikkiaan yhtä paljon kuin edustajia eli parisataa. varsinaisia puheenvuoroja sata ja toinen mokoma debattipuheenvuoroja. Puhetta on siis riittänyt kesälaitumilta saapuneilla edustajilla. Perjantaina sitten äänestetään hallituksen luottamuksesta, kolme epäluottamuslausetta on esitetty, perussuomalaiset, keskusta ja vasenryhmä.

Sain johtaa istunnon loppuosaa, istunto päättyi kello 1.17. Tämän eduskunnan pisimpään kestänyt istunto. Mutta olihan asiakin tärkeä 3.6 miljardin tuen antaminen Espanjan pankeille, josta Suomi saa vakuuksia 770 miljoonaa euroa. Hallituspuolueiden edustajien mukaan hyvä kauppa. Ei Suomen kansan valtaenemmistön mielestä, 66% haluaa näiden Europiikkien sulkemista.

25 perussuomalaista oli pyytänyt etukäteen puheenvuoron. Kun vuorot annetaan ryhmien kokokojärjestyskessä vuoron perään, jäin perussuomalaisille lopulta toistakymmentä peräkkäistä puheenvuoroa, joten melkoista perussuomalaista ilotulitusta oli koko keskustelu semminkin kun Timo Soini oli näyttävästi esillä niin ryhmäpuheenvuoron pitäjänä kuin myös debatoijana yhteensä yhdeksän puheenvuoron käyttäjänä.

Kyllä viimeistään tämän jälkeen kansa tietää. Vox populi, vox Dei, ainakin politiikassa.