sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kuntavaaliehdokkaat koolla

Etiäpäin mennään, Kankaanpäässäkin on ehdokkaita jo kolmattakymmenettä, vaikka yksi on joukoista poissa: jo ehdokassuostumuksen allekirjoittannut valtuutettu Olavi Sjöberg. Mutta ajan kellolle emme kukaan voi muuta kuin alistua nöyrin mielin ja siunata Olavin muistoa. Yksi hänen entinen naapurinsa 91-vuotias leskirouva sanoi juuri tänään Olavin olleen hyvän naapurin ja aina valmiin auttamaan.

Meidän muiden on nyt tehtävä osamme ja sen myös toteutamme. Tänään laitettiin suuntaviivoja, miten edetään tämä jäljellä oleva pari kuukautta 28.10. Simon päivänä pidettävään vaaliin asti. Puolet jo suostumuksensa allekirjoittaneista oli paikan päällä, kaksi uutta ehdokasta ilmaantui tällä kertaa mukaan joukkoon tummaan.

Monenmoista puuhaa riittää, yleisötilaisuuksia, mainontaa, materiaalin jakamista ja ennen kaikkea ihmisten parissa olemista. Kansanedustajalla se vaan on vaikeampaa, kun 5.9. eduskuntatyön alkamisen jälkeen ei enää pääse Kankaanpään torstaitorillekkaan. Viikonloput on sitten käytettävä sitä tiiviimmin ja toivottavasti perinteinen eduskuntakauden syyslomaviikkokin saadaan aikaiseksi, viime syksynähän se jäi toteyttamatta vaalivuoden töiden tavallistakin vaikeampien alkukäynnistysten ansiosta.

Puheenpärinää tuntui riittävän ja monia hyviä ideoita tuli esiin. On hyvä että nuorilla on uusia ajatuksia. Niitä ei suinkaa saa tukahduttaa, niin kuin kuulemma - joillakin jopa kokemuksesta - monnissa vanhoissa puolueissa kokeneemmat pitempään mukana olleet pitävät valtaa ja pyrkivät vaientamaan nuorempien aloitteellisuuden. Näin ei saa olla meidän keskuudessamme hyvät veljet ja sisaret. Pidetään siitä yhdessä hyvää huolta.