maanantai 24. syyskuuta 2012

Julma se jaksaa, jaksaa

Vuoden 1971 EM-kisoissa Helsingissä  Julma-Juha Väätäinen kiersi rataa yleisön huutaessa hurmiossa kaksinkertaiseksi euroopanmestariksi sekä 5000 että 10000 metrin juoksuissa.  Samaa hurjaa kiertämistä Julma on jatkanut elokuusta lähtien vieraillen tähän mennessä 110 paikkakunnalla Perussuomalaisten ilosanomaa kuljettaen.

Lauantaina ja maanantaina oli vuorossa Satakunta ja kuusi paikkakuntaa. Sunnuntai jäi pois hänen ollessaan täyttämässä presidentiltä tyhjäksi jäänyttä paikkaa veteraanijuhlassa, presidentti on tärkeällä YK-vierailulla.

Lauantaina Kankaanpään vaalikahvilan avaus oli menestys. Aamu alkoi Karviassa ja päivä päättyi Siikaisiin, joissa kummassakin paikassa oli paikalla ehdokkaita ja muita perussuomalaisesti ajattelevia.

Maanantain vierailukohteet Nakkila, Harjavalta ja Kokemäki olivat myös tärkeitä paikkakuntia, sillä niistä kahdessa ei ollut edelliskerralla edes ehdokkaita ja nyt Nakkilassa on yhdeksän, Harjavallassa viisi ja Kokemäellä kuusi tuliterää ehdokasta. Jokaisessanäissä Sydän-Satakunnan kunnassa ollaan näin avaamassa ennestään suljettuna ollut valtuuston ovi.

Ilmapiiri oli todella toiveikas, jota nousevat gallupitkin ovat ruokkimassa jatkuvasti. Myös toivotettiin meidät aina  lämpimästi tervetulleiksi ja moni toivoi muutoksen aikaansaamista, etteivät vanhan luutuneet puolueet enää yksin olisi tekemässä päätöksiä.

Julma se vain jaksaa, väsymyksen merkkiäkään ei näkynyt, päinvastoin. Monilla paikoilla kuten nytkin Karviassa ja Harjavallassa Juhan pakeilla kävi myös hänen vanhoja urheilututtujaan: Sinikka Keskitalon leskimies, Antti Lähteenmäki. Kierroksesta on vielä jäljellä vaaleihin asti eteläinen Suomi.