lauantai 23. toukokuuta 2015

Hallitukseen

Ensimmäistä kertaa 47-vuotisen puolueurani aikana olin ehdolla puoluehallitukseen ja tulinkin valituksi. Puoluehallitukseen kuuluvat 5 kansanedustajaa, jotka ovat puolueen puheenjohtajisto Timo Soini, Jussi Niinistö, Hanna Mäntylä ja Juho Eerola sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström. Kuudentena kansanedustajana tuli uusi kansanedustaja Jari Ronkainen, joka on hallituksessa ollut vasta vuoden ja halusi jatkaa vielä toisen vuoden, kunnes hänen piiristään Hämeestä etsitään uusi ehdokas. Yleensähän 7 valittavan hallituksen jäsenen joukkoon ei kansanedustajia valita, koska heillä siis on jo muutenkin riittävä edustus.

Tulihan meitä edellisen eduskunnan kansanedustajia nyt mukaan kaksi, mutta emme siis enää ole kansanedustajia: Osmo Kokko Pohjois-Karjala, minä Satakunta. Jo edellisessäkin puoluehallituksessa olevista paikkansa uusivat Jari Ronkaisen lisäksi Marke Tuominen Keski-Suomi ja Juhani Pilpola Varsinais-Suomi. Meidän Osmon kanssa lisäksi uusina tulivat valituksi Aleksi Hernesniemi Keski-Pohjanmaa ja Terhi Kiemunki Pirkanmaa.

Lisäksi maakunnista ovat edustettuina Uusimaa kolmella henkilöllä, sillä sieltä ovat Timo Soini, Jussi Niinistö ja puoluesihteeri Rikka Slunga-Poutsalo, Kymi kahdella Juho Eerola ja Jari Lindström sekä Lapista Hanna Mäntylä.

OIkeastaan piireistä puuttuu puoluehallituksesta aika harva eli Etelä-Pohjanmaa, Kainuu ja Oulu, jotka ovat yhteistä vaalipiiriä, Pohjois- ja Etelä-Savoa sekä Helsinki. Vaalipiireinä kylläkin Pohjois-Savo on yhdessä Pohjois-Karjana kanssa, samoin Etelä-Savo Kymen kanssa, joten niilläkin on tavallaan edustus puoluehallituksessa.

 Kokonaan ilman paikkaa on siis yhteinen Oulu-Kainuun vaalipiiri ja Helsinki. Eli suhteellisen tasaisesti hallituspaikat jakaantuvat, kun vielä huomioidaan Uudenmaan ja Helsingin läheinen yhteys ja Uudeltamaalta nyt kuitenkin on kolme edustajaa!

Paljon puhuttiin aiheellisista sääntömuutoksista, joilla puoluehallituksen määräaikaa pidennettäisiin kahteen vuoteen ja jokaisesta piiristä tuli valita vähintään yksi edustaja.
Näytä lisää

Ei kommentteja: