tiistai 24. toukokuuta 2016

Jukka Laaksonen 95-vuotta

Täytekakkukahvitkin juotiin, kun Sotainvalidien Veljesliiton Satakunnan piirin hallituksessa saatiin onnitella jäsentämme Jukka Laaksosta hänen 95-vuotispäivänsä ansiosta. Eikä hän ihan tavallinen Jukka olekaan. Paitsi, että hän on yhä edelleen perin nuorekkaan ja hyväkuntoisen oloinen, hänellä on myös melkoinen ura takanaan nyrkkeilyvalmentajana.

Hän on toiminut pitkään Suomen Nyrkkeilyliiton päävalmentajana ja nimenomaan nyrkkeilymme parhaiden vuosien aikana. Esimerkiksi hänen valmentajakauteensa osuu Helsingin Olympialaiset, joissa Pentti Hämäläinen voitti kultamitalin ja lisäksi saatiin neljä pronssimitalia yhtenä Ilkka Koski raskaassa sarjassa, jossa Koski oli hävinnyt vain äänin 2-1 loppuotteluun pääsystä kuuluisalle Ingemar Johanssonille, joka tosin jäin ilman hopeamitaliakin pakoiltuaan loppuottelussa kovanyrkkistä USA:n Sandersia ja jouduttua poissuljetuksi koko ottelusta. Laaksosen aika ulottui vielä sekä Melbournen että Rooman olympialaisiin ja molemmista saatiin myös nyrkkeilymitali.

Oma lukunsa on Olli Mäki, josta tehty elokuva palkittiin - niin kuin Jukka Gustafsson mainitsee - Cannesin elokuvafestivaaleilla. Hän on euroopanmestari ja ensimmäinen suomalainen ammattilaisten MM-otteluun asti päässyt, jossa hänet tosin tyrmättiin.

Ei siis turhan takia juotu täytekakkukahveja.

Jukka Laaksonen muuten oli löytänyt jostain vanhan kuvan, jonka oli suurentanut, kuvassa on Kankaanpään Urheilijoiden kolmihenkinen joukkue, joka voitti SM-maastojuoksuissa pronssimitalin, kuvassa vasemmalta äskettäin poisnukkunut Pekka Salli, allekirjoittanut ja Martti Kiilholma, joka taisi silloin saada myös henkilökohtaisen mitalin.

Ei kommentteja: