torstai 16. kesäkuuta 2016

Luvialla, Honkajoella

Järjestyksessään kahdeksas veteraanien seudullinen kirkkopäivä, tällä kertaa Luvialla, oli erittäin hyvin järjestetty ja onnistunut tapahtuma lähes kolmellesadalle osanottajalle, vaikka veteraani-ikäpolvemme rupeaakin olemaan jo ikääntynyttä, kaikki veteraanit yli 90-vuotiaita. Mutta hienoa, että yhä edelleen jaksetaan olla liikkeellä, mukana tietysti oli myös meitä nuorempiakin veteraanityössä mukanaolijoita.

Juhlapuhuja everstiluutnantti Niilo Hakala Teuvalta Pohjanmaan tuttujani toi esiin vaikuttavia Jumalan tekoja siitä, miten sotiemme aikana pystyimme säilyttämään maamme miehittämättömänä jopa 15.4.1944, kun vihollinen oli jo tunkeutumassa kannaksella viimeisenkin Savonjousen johtaman puolustuslinjan lävitse. Samoin ihme oli, että sotilaamme puolustivat maatamme niin hyvin, että kaatuneista vain 2% oli siviilejä, kun esim. Puolassa kaatuneista siviilejä oli 98% ja Virossakin antautumisesta huolimatta siviilienkinkuolemia oli paljon enemmän.

Illalla vuorossa oli sitten Israel-tilaisuus Honkajoen seurakunnan ystävällisesti isännöimänä. Vierailevina esiintyjinä toimivat messiaaniset juutalaiset Krimin juutalaiset parissa työtä tekevä venäläinen Alexey Shepelev ja Valko-Venäjällä ja Israelissa työskentelevä Nikolai Haskin, joka soitti ja lauloi ja jakoi cd-levynsäkin. Israelin Ystävien toiminnanjohtaja Ilkka Vakkuri tulkkasi.

Pitkä päivä kaiken kaikkiaan, mutta todella antoisa jopa  sateisesta säästäkin huolimatta eli siitäkin riippumatta. Sateita onkin luvattu peräti juhannusaattoon asti.

Ei kommentteja: