sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Olen kahden maan kansalainen

Pyhäaamun hartaushetken puheestani Perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa: 

Eilisen lauantain aamuradiossa haastellun etiikan professorin Timo Airaksisen mieliaiheina olivat mielenrauha, onnellisuus, elämänhallinta. Ihmisen kaikkein suurimpana pettymyksen aiheena hän piti, jos vanhuudessa huomaa jättäneensä elämän elämättä.

Me täällä puolueneuvoston kokouksessa perussuomalaisina emme joudu tätä katumaan, koska toimimme paremman elämän aikaansaamiseksi niin täällä kotimaassa kaikille suomalaisille kuin myös koko maailmaan. Saamme näin olla edesauttamassa YK:n virkamatkallaan terroriteon uhriksi joutuneen edesmenneen pääsihteerin Dag Hammarskjöldin lausuman totuuden säilymistä; Joka on saanut syntyä vapaaseen Pohjolaan, on saanut päävoiton arpajaisissa. Olemme siis täysin rinnoin työskentelemässä nyt jopa ensi kertaa hallitustasoa myöten maamme ja kansalaistemme parhaaksi. Näin ymmärrämme ja toteutamme suomalaisen sananlaskun viisautta: Käsi aurassa, mutta sydän taivaassa. Ja sanoihan Martti Lutherkin, että jos hän tietäisi huomenna tulevan maailmanlopun, menisi hän tänään istuttamaan omenapuun.

Mutta olemme siis kahden maan ajallisen isänmaamme, mutta myös iäisen isänmaamme kansalaisia äskeisen sananlaskunkin mukaisesti. Ja sitä jäin kaipaamaan aluksi mainitsemani professorin viisaista elämänohjeista, päinvastoin hän teki tyhjäksi koko uskonnon, siksi sain täydellä syyllä sulkea radion. Sillä Raamatusta 1. korinttilaiskirjeestä voimme lukea: Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa ja vielä: Herra tuntee viisasten ajatukset, hän tietää ne turhiksi.

Ja Paavali jatkaa kirjeessään: Älköön kukaan kerskatko ihmisistä; sillä kaikki on teidän, maailma ja elämä ja kuolema, nykyiset ja tulevaiset, kaikki on teidän. Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan. Näin sitten kerran siellä viimeisellä puomilla sitten nähdään, ketkä lopultakin ovat olleet viisaita.

Onkin hyvä muistaa nykyvirsikirjasta pois jätettyä edellisen virsikirjan voimakasta virttä 440 Jo vääryys vallan saapi, se huutaa taivaaseen. Juuri senhän tähden olemme mukana maamme asioiden hoitamisessa oikeudenmukaisuuden aikaansaamiseksi.

Ja juuri meillä kristityillä on tässä suuri tehtävä, ja voimanlähteemme on tuonpuoleisessa iäisessä isänmaassa, jonne Vapahtajamme Jeesuksen elämän, kärsimisen ja ristinkuoleman tähden meillä on vapaa pääsy ja juuri tämän tähden jaksamme tehdä parhaamme tässä ajallisessakin isänmaassamme, josta itse Jeesuskin antaa meille lupauksen: Minä olen tullut, että teillä olisi elämä ja yltäkylläinen elämä ja olisi iankaikkinen elämä. Me länsi-suomalaiset laulamme tästä Achreniuksen laulukirjassa: Elämä ja elämä ja iankaikkinen elämä, se alkaa täällä jo maitten päällä ja jatkuu iäti taivaassa, Ja siksi myös kerran tapahtuu, niin kuin vanhassa virressä 440 sanotaan: Vaan voitonpäivän kerran vaivaiset näkevät. Vanhurskaus kun Herran lyö väärät. väkevät. Oi Herra voimas näytä, kansaasi armahda ja hurskaan pyynnöt täytä ja päästä vaivasta.

Ei kommentteja: