maanantai 13. kesäkuuta 2016

Vanhat toverit

Demarit ovat omineet nimikkeen Vanhat toverit. Mutta ei se ole pois kielletty muiltakaan. Tämä tuli etsimättä mieleen viikon vaihteen perussuomalaisten puolueneuvostossa seitsemänsadan puoluesisaren ja -veljen yhteisessä vuosikatselmuksessa Lahdessa.

Monta, niin monta on joukosta poissa voisi soveltaa Taistojen tiellä laulun ajatusta. Kun politiikassa on saanut olla 1960-luvulta lähtien, niin ilmiselvää on, että alkuaikojen puolueveljet ovat menneet kaiken kansan tietä. Heistä on jäljellä kauniit muistot.

Mutta vielä Lahdessakin sai nähdä ja tavata ja jutella hetken useammankin jo SMP:n ajoilta tutun puolueveljen kanssa, sen aikaisia puoluesisaria vähemmän enää tapaa.

Kaksi halua erityisesti tuoda esille. Mikko "Vilkastus" Vainio sotiemme veteraani ja kansanedustajakollegani 1980-luvulta on aina yhtä iloinen ja ystävällinen korkeasta yli 90-vuoden iästään huolimatta. Saas nähdä jaksaako hän tiistaina tulla veteraanikansanedustajien tapaamiseen Tikkurilaan. Sain olla Mikon jälkeen veteraanikansanedustajien johtokunnassa ja rahastonhoitajanakin eduskuntaan uudelleen valintaani asti. Nyt perussuomalaisten paikkaa johtokunnassa pitää valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka, jonka nimen suomalaiset osaavat kirjoittaa ainakin kymmenellä eri tavalla.

Toinen esiin nostamisen väärtti on everstiluutnantti Erkki Kosola, Kauhavan poikia, ei Lapuan eikä siis kuuluisan Vihtori Kosolan sukulainen, vaikka Erkki voi aina vastata kysymykseen Vihtorin sukulaisuudesta, että kyllä hän on Vihtori Kosolan veljenpoika, tosin tämä Vihtori oli rauhanomaisempi elämäntyönsä konduktöörinä tehnyt. Erkki palveli aikoinaan Niinisalon varuskunnassa ja hän oli  jossain luottamusmiespaikassakin SMP:n mandaatilla. Nykyisin hän rakentaa rauhaa ja kokoaa rivejä Rovaniemellä, jossa myös lähdetään luottavaisesti kunnallisvaaleihin.

Ei kommentteja: