perjantai 3. kesäkuuta 2016

Yhteishenkeä löytyi sittenkin

Vanhassa Testamentissa kerrotaan Egyptin seitsemästä lihavasta ja seitsemästä laihasta vuodesta. Nyt Suomessa on laihoja vuosia ollut jo tätä määrää enemmän. On siis jo aika päästä nauttimaan lihavistakin vuosista. Ja näin näyttää käyvänkin. Bruttokansantuote on kasvanut jo viime loppuvuodesta lähtien.

Ja tänään vuoden jahkaamisen jälkeen päästiin lopultakin yhteiseen kilpailukykysopimukseen 85% sopijapuolen osalta, joka merkitsee 415 miljoonan euron verohelpotuksia ostovoiman säilyttämiseksi. Tämä oli suuri voitto tiellä, josta jo Kekkonenkin kyseli: Onko maallamme malttia vaurastua. Nyt on saatu tämä asia puihin ja sopijaosapuolet ovat osoittaneet, että sittenkin vielä löytyy yhteishenkeä säilyttää edelleen hyvinvointiyhteiskuntamme.

Näin myös hallituksen ensimmäinen suuri hanke on saatu ratkaisuun. Toivottavasti metalliliiton valtuustolla ei enää ole kaatamassa tätä sopua. AKT on sitten asia erikseen ja toivoa sopii, ettei sekään ulkopuolelle jääneenä avainryhmänä rupea horjuttamaan nyt pariksi vuodeksi taattua työmarkkinarauhaan.

Seuraavaksi hallituksen iso urakka on jo monen edellisen hallituksen yrittämän Sote-uudistuksen valmistaminen, mikä sekin on hyvässä myötätuulessa menossa etiäpäin. Meillä Satakunnassakin vallitse suuri yksimielisyys Satakunnan Soten valmistelutyössä!

Näin saadaan Suomi säilymään meille kaikille suomalaisille hyvänä ja elämisenarvoisena isänmaana.

Ei kommentteja: