lauantai 3. syyskuuta 2016

Kirje


Perussuomalaisten ministeriryhmä

Hyvä uutiskirjeen lukija,

Perussuomalaisten ministeriryhmän uutiskirje palaa kesätauolta budjettiuutisin.
Perussuomalaisten ministeriryhmä on erittäin tyytyväinen hallituksen budjettiriihen tuloksiin. Tavoitteemme täyttyivät. Useat Perussuomalaisille tärkeät asiat etenevät ja hallitusohjelman toteuttamista jatketaan aikataulussa. Budjettiriihessä ei sovittu uusista säästötoimista.
Uusina toimenpiteinä hallitus sopi mm. työllisyyttä edistävistä toimenpiteistä. Kerromme niistä uutiskirjeissä lisää syksyn edetessä. Tavoitteena on löytää työmarkkinajärjestöjen kanssa yhteistyössä toimenpiteitä, joilla työllisyyttä saadaan lisättyä. Perussuomalaiset eivät aio vaarantaa juuri sovittua kilpailukykysopimusta, vaan uusista toimista neuvotellaan sen henkeä kunnioittaen.

Lex Lindström toteutuu
Perussuomalaisten ensisijainen tavoite budjettiriiheen mentäessä oli ajaa läpi niin sanottu Lex Lindström eli yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien kertaluonteinen eläketuki. PS ministerit pysyivät neuvotteluissa tiukkoina ja muiden hallituspuolueiden nikottelusta huolimatta, asiasta päästiin lopulta yhteisymmärrykseen. Päätöksen myötä yli viisi vuotta työttömänä olevat yli 60-vuotiaat voivat siirtyä eläkkeelle. Päätös on historiallinen ja oikeudenmukainen.
Tarvittiin Perussuomalainen työministeri, jotta tämä alun perin demarikansanedustajan ajatus saatiin vietyä läpi. SDP:n omat ministerit eivät siihen viime kaudella pystyneet.

Pienituloisten päivähoitomaksut kevenevät
Hallitus päätti jättää toteuttamatta päivähoitomaksuihin suunnitellut korotukset. Alkuperäiseen esitykseen sisältyneet pienituloisten 2-3 hengen perheille kohdistetut maksujen kevennykset kuitenkin toteutetaan.
Ratkaisu on Perussuomalaisten mielestä hyvä. Ensisijaisen tärkeää meille oli, että pienituloisten maksujen kevennykset säilytetään ja näin tapahtuu.

Tuulivoimapuistojen kiinteistövero nousee vuonna 2018
Päivähoitomaksujen korotusten perumisesta aiheutuva budjettivaje korvataan korottamalla kiinteistöveroa. Osa rahoista kerätään rakentamattoman tonttimaan kiinteistöverosta ja osa yleistä kiinteistöveron alarajaa nostamalla. Korotus koskee lähinnä suuria kaupunkeja, joissa kiinteistöveroa on peritty alarajan mukaisesti.
Lisäksi vuonna 2018 tavoitteena on ottaa käyttöön tuulivoimapuistoille korotettu kiinteistövero. Asia vaatii hieman selvittelyä, mutta Perussuomalaiset pitävät huolen, että tämäkin asia viedään maaliin asti.

Guggenheimille ei myönnetä valtion rahaa
Budjettiriihessä lyötiin myös viimeinen niitti Guggenheimin valtionrahoitukseen kun Perussuomalaiset lopullisesti torjuivat kokoomuksen ja keskustan esittämän rahoituksen. Guggenheimia ei valtion rahoilla rakenneta.

Eduskunnassa tulevalla viikolla:
Ti 6.9. Eduskunta palaa kesän istuntotauolta
To 8.9. syksyn ensimmäinen kyselytunti, jonka jälkeen lähetekeskustelussa kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta

Ei kommentteja: