torstai 15. syyskuuta 2016

Kuntamarkkinoilla

Kolme päivää meni Helsingissä. Ensi puoluehallituksessa ja eduskunnan infotilassa Pekka Nikkolan järjestämässä tilaisuudessa myrkyllisistä sisäilmakaasuista. Kävin myös muutenkin Lea Mäkipään ja Martti Mölsän seurassa eduskuntatalolla, heillä on työhuoneet vierekkäin ja samat huoneet kuin viimekaudellakin!

Kaksi päivää kului sitten kuntamarkkinoilla tavaten monta tuttua ja montaa eri ohjelmaa seuraten. Oli puolueiden puheenjohtajien paneeli. Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori korosti investointien merkitystä talouskasvun aikaansaamiseksi. Suomessa ollaan jäljessä jopa 15% vuosituhannen alkuvuosista ja oltaisiin enemmänkin, elleivät kunnat sentään rakentaisi innokkaasti. Rahoitusta kyllä olisi, investointeja sen sijaan puuttuu.

Tulevaisuuden kunnan rakentamisesta kertoi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ja hänen kanssaan paneelissa olivat kansanedustaja Thomas Blomqvist Raaseporista, naapurikunnan Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko ja Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Ei kommentteja: