keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Mikä ihme muoti


Mikä ihme vaivaa nykyistä miesten pukeutumistapaa. Tänään taas tein saman havainnon kuin jo useasti ennenkin, kun olimme ministeri Juha Rehulaa kuuntelemassa Porissa. Paikalla oli ainakin sata miestä ja vielä enemmän naisia. Vähän näytti siltä, että vain kahdella miehellä oli kravatti elikkä solmio, ministerillä paidan väriin sopiva keltainen, ja pahoiteltuaan sen olevan Rauman Lukon värinen ja kuultuaan sen olevan myös Satakunnan värin ja sinisen kanssa, niin lupasi laittaa seuraavalla kerralla sinisinen kravatin ja toisena kravatillisena mulla oli se ja vieläpä juuri sininen.

Eduskunnassa opin solmion kuuluvan miehen vaatetukseen ja puhemiehinä vaadimme sitä käytäntöä myös noudatettavan. Onhan eduskunta kaikin tavoin ykköspaikkamme koko maassa.

Ministerin SoTe-tiedotustilaisuus oli kaikin puolin mitä onnistunein. Ministeri sanoi varovansa puhumasta mitään uudistuksesta vaan kyseessä on muutos, jossa on kaksi päätekijää, sosiaali- ja terveydenhuollon yhdistäminen sekä palveluiden irrottaminen kuntapohjasta.

Kaiken kaikkiaan paljon on vielä auki ja valmisteluiden alaisena, onhan kysymyksessä niin suuri asia. Mutta muutos viedään nyt maaliin. Ja on jo korkea aikakin!

Ei kommentteja: