perjantai 21. lokakuuta 2016

Hartauskirjoitus Perussuomalainen-lehdessä

          Yhdeksi kirkkovuoden läheisimmiksi muodostuneista pyhistä on muodostunut nyt marraskuun alussa vietettävä pyhäinpäivä. Silloin erityisesti saamme muistella ennen meitä poisnukkuneita toivon mukaan pyhien joukkoon päässeitä rakkaitamme.
Kaikilla meillä on näitä läheisiämme perille päässeitä, jotka Ilmestyskirjon mukaan seisovat valkopukuisena joukkona Kristuksen valtaistuimen edessä voitonpalmut käsissään ylistysvirttä veisaten. Aivan kuten kirkon alkuajalta peräisin olevassa               virressä sanotaan: Autuaat levossa lepäävät/ Odottain tuloa Herran,/ He kuolon varjossa viipyvät/ Vain hetken kiitävän verran,/ Kun heidät haudasta kutsutaan,/ He käyvät juhlaansa valoisaan,/ On siellä kirkkaus suuri./ Halleluja!
Tämä joukko on todella niitä autuaita, ikionnellisia, joiksi Jeesus vuorisaarnassaan luettelee hengellisesti köyhät, murheelliset, hiljaiset, vanhurskautta janoavat, laupiaat, puhdassydämiset, rauhantekijät ja vainotut. Mutta me kaikki olemme näitä Jumalan edessä köyhiä, “sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emmekä myöskään voi täältä mitään viedä”. Näin maallisenkin omaisuutemme osalta, mutta myös hengellisen pääomamme suhteen olemme kerjäläisiä, joilla on rikas Isä antamassa kaiken, mitä tarvitsemme. Me saamme pyytää ja ammentaa kaikkea tarvitsemaamme taivasten valtakunnan varastoista.
Näin omien puutteittemme ja syntisyytemme tunteminen on ajamassa meitä Armahtajan luo. Hän on ristinkuolemallaan sovittanut syntimme. Hän tuntee tarpeemme ja on valmis meitä auttamaan. Ja siksi meiltä ei Jumalaan turvaavina puutu mitään. Köyhyydessämmekin on kaikki mitä tarvitsemme. Ja saamme jo täällä ajassa huonoudestammekin huolimatta ja murheittemmekin keskellä olla tässä autuaiden matkasaatossa, juhlakulkueessa, joka johtaa perille asti. Sinne jo perille päässeiden autuus on Jumalan esteetöntä katselua. Mutta me näemme vasta kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin, nyt tunnemme vajavaisesti, mutta silloin olemme tunteva täydellisesti, niin kuin meidätkin täydellisesti tunnetaan heikkouksinemme ja puutteinemmekin.
Saamme yhtyä kiitosvirteen täällä ja siellä perillä: Elämä ja elämä ja iankaikkinen elämä, tuolla voiton maassa ja taivahassa on iankaikkinen elämä./ Jeesuksen kanssa yhteys on iankaikkinen elämä. Se alkaa täällä jo maiden päällä ja kestää iäti taivaassa./ Alku on tällä autuudella, loppua ei ole ikänä. Iankaikkisesti siellä ei ole sielujen ikävä.
                                                                  Anssi Joutsenlahti
                                                                  rovasti

Ei kommentteja: