tiistai 31. tammikuuta 2017

Viisi sivua Hesarissa

Helsingin Sanomat päätti näyttää, että puheet lehden perussuomalaisia syrjivästä linjasta ovat pötypuhetta. Niinpä lauantain numerossa on peräti viisi sivua varsinkin lehdistön herättelemästä PS:n puheenjohtajakamppailusta, vaikkei yksikään varteenotettava ehdokas ole edes ilmottautunut.

Timo Soini sanoo kertovansa kantansa "kevään korvilla". Jussi Halla-aho puolestaan on kertonut olevansa kiinnostunut puheenjohtajuudesta ja pyrkivänsä hyvin todennäköisesti ehdokkaaksi.

HS:n aloitteesta on tutkittu erilaisia kannatusmittauksia eri ehdokkaiden mahdollisuuksista ja saatu muka perussuomalaisten jäsenten parissa kannatusprosenteiksi Timo Soini 49% ja Jussi Halla-aho 48%. Sen sijaan kaikkien suomalaisten keskuudessa Timon kannatus on 62% ja Jussi Halla-ahon vain 17%.

Timon mielestä puolueen on kerrottava äänestäjille saavutuksista hallituksessa, joista on luettelo tässä fb-sivustollanikin edellisen jutun lainaus. Timo haluaa varmistaa nykyisen hallituksen pystyssä pysymisen. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna ei pidä tulla poliittista kriisiä. Kerran tapahtuvasta luopumisestaan puolueen johdosta hän sanoo tulevan vaikeaa: Tunne on varmaan sama kuin hevosmiehellä, jolla ei ole enää hevosta.

Tämäniltaisessa A-studiossa kansanedustajat Ritva Kike Elomaa ja Sami Savio olivat keskustelemassa perussuomalaisten puheenjohtajakuvioista ja vaikka toimittaja koko ajan yritti penätä puolueen mahdollisesta hajaantumisesta kahtia, niin molemmat edustajat kilvan kiistivät sen todeten olevan vain hyväksi, että ehdokkuuksista puhutaan ja että ehdokkaita on useampia.

Mahtaa demareita ottaa päähän, kun viikonvaihteessa on heidän puheenjohtajavaalinsa ja silti perussuomalaisten puheenjohtajaspekulaatiot ovat saaneet näin jalansijaa, vaikka PS:n puoluekokous on vasta kesäkuun 10. ja 11. päivinä.

Ei kommentteja: