tiistai 31. tammikuuta 2017

Yle tiukoille

Puolustusministeri Jussi Niinistö tyrmää Ylen pääuutisena esittämän asian ja vaatii Yleä esittämään faktat väitteensä todenperäisyydestä Niinistö epäilee Ylen voineen joutuneen disinformaation uhriksi ja nielleen syötetyn koukun.

Yle: Puolustusvoimat pani Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun - myös varusmiesten toimintaa on alettu rajoittaa

Puolustusministeri Jussi Niinistö tyrmäsi Ylen uutisen ja kommentoi, että "tässä voi olla kyse informaatio-operaatiosta, jolla syötetään tarkoituksella virheellistä tietoa varteenotettavan median kautta".

Iltalehti kysyy:Puolustusministeri Niinistö, mihin tämän ajatus (informaatiovaikuttamisesta) perustuu, se on aika kova väite?
- Sanoin, että yksi mahdollisuus on, että Yle on joutunut informaatiovaikuttamisen uhriksi. En väittänyt, että Yle on joutunut informaatiovaikuttamisen uhriksi, niin kuin Yle halusi tulkita.
- Kehottaisin Yleä laittamaan faktat pöytään, koska mitään ohjeistusta kaksoiskansalaisista ei ole. Jos sellaista olisi, niin tilannehan olisi lain vastainen.

Asia erikseen on sitten, että puolustusministeri aikoo muuttaa nykykäytäntöä kaksoiskansalaisten osalta maamme turvallisuuden takaamiseksi entistäkin paremmin myös puolustusvoimiin rekrytoitavien henkilöiden osalta:
Puolustusministeriö aikoo rajata sotilasvirat vain suomalaisille - kaksoiskansalaisten nimitys harkinnanvaraiseksi

Ei kommentteja: