sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

EK ruvennut häiriköksi

Valitettavasti juuri työnantajapuolelta on ruvettu järkiään kuulemaan aivan poskettomia ehdotuksia. Eikö heillä enää ole mitään vastuuta työrauhan ja yhteiskuntasovun ylläpitämisestä. Varsinkin nyt,  kun  kilpailukyvynparantamiseksi on saatu kiky-sopimuskin aikaiseksi hyvällä yhteistyöllä.

Pitäiskö muuten saada uudet henkilöt rattaisiin, kun Suomen Kuvalehdessä tietokirjailija Pertti Julkunen kirjoittaa: Lait huonontavat elämän laatua. Ne kiristävät, leikkaavat, nöyryyttävät. Näin on, vaikka nykyisillä työmenetelmillä voitaisiin luoda siististi, helposti ja lyhyessä ajassa hyvät olot kaikille. JULKUNEN OHJAKSIIN niin hyvää tulee!



    Timo Soini kirjoitti blogiinsa Veli-Matti Mattilan kommentteihin liittyvän tekstin.
Ulkoministeri Timo Soini kommentoi blogissaan Elinkeinoelämän Keskusliiton puheenjohtajan Veli-Matti Mattilan lausuntoja, jotka Mattila antoi sunnuntain Helsingin Sanomissa.

Mattilan mielestä Suomi tarvitsee useita kilpailukykysopimuksia, jotta maan talous nousee takaisin jaloilleen. Lisäksi Mattilan mukaan suomalaisten palkat ovat 10–15 prosenttia liian korkeat.

– EK-pomo Veli-Matti Mattila teki mahtihallan paikallisen sopimisen edistämiselle. Sinänsä järkevän asian edistäminen muuttuu tuollaisella löysällä lärväilyllä poliittisesti mahdottomaksi, Soini kirjoittaa.



– SDP ja kommunistit eivät tarvitse vaalikampanjaa lainkaan, kun Mattila hoitaa. Työmarkkinoilla on pian shakki ja sitten matti. Lennot jo takkuavat. Ei tarvitse olla mikään Hegel ymmärtääkseen mitä tämän tien päästä löytyy.

– Mattila arvioi aivan pieleen ihmisten sietokyvyn. Kyse ei ole rahasta, kyse on kunniasta. Työmies on palkkansa ansainnut. Ilman duunareita ei tehdä voittoja.



Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Soini, 54, kirjoitti huolestuneena myös maailmanpoliittisesta tilanteesta: Turkin ja Hollannin sekä Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välisistä skismoista.

– Näen multakuormittain traumaa pienissä sieluissa. Meillä ja maailmalla. Politiikassa pärjätäkseen pitää olla poliitikko, ei ajan ilmiö. Minä-ihmisten hedonismi tekee pahaa jälkeä, Soini kirjoittaa.

Ei kommentteja: