lauantai 11. maaliskuuta 2017

Puoluehallitukseen kolmannen kerran

Kolmas vuosi perussuomalaisten puoluehallituksessa sinetöityi puoluevaltuuston kokouksessa. Seitsemän jäsentä valittiin Keski-Suomesta Marke Tuominen, Pohjois-Karjalasta Jari Turpeinen, Hämeestä Mira Nieminen, Pirkanmaalta Veijo Niemi, Pohjois-Savosta Jani Kolehmainen ja Keski-Pohjanmaalta Irma Kemppainen.

Puoluehallitukseen kuuluvat lisäksi puheenjohtajisto Timo Soini, Jussi Niinistö ja Hanna Mäntylä, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja eduskuntaryhmän edustajana Sampo Terho. Puheenjohtajistohan valitaan kesäkuun Jyväskylän puoluekokouksessa ja siinä tapahtuu muutoksia Timo Soinin luopuessa 20 puheenjohtajavuoden jälkeen eikä Hanna Mäntyläkään ole ehdolla ja kolmatta puheenjohtajaa ei tällä erää ole, kun siihen valittu Sebastian Tynkkynen välillä jouduttiin erottamaan puolueesta ja on kyllä otettu sitten takaisinkin, mutta samalla hän luopui kolmannesta varanpuheenjohtajan paikasta.

Olen saanut todella olla avartavilla näköalapaikoilla varapuhemiehen pestistä alkaen ja nyt sitten vielä on tämä puoluehallituksen jäsenyys.

Aikasmoisen mediamyllytyksen Timon eroilmoitus ja uusien puheenjohtajakandidaattien esiintyminen onkin saanut aikaan, nytkin valtalehdistö ja TV oli hyvin edustettuna ja esimerkiksi iltapäivälehtien nettisivuilla on monia juttuja Timo Soinista ja hänen kokouksen avauspuheenvuorostaan, jossa hän mainitsi meillä Kankaanpäässä 1980-luvulla pidetyn 6 hengen piirikokouksen, jossa olimme Martti Mölsän, Pauli Saarisen, Erkki Liljan, Ilmo Törmän ja Oiva Kankaristo kanssa: sinapinsiemenestä on kasvanut suuri puu.

Ei kommentteja: