tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kouluja on lopetettu olan takaa

Toisena Suomi-Areenan päivänä vielä 13.30 alkanut Satakunnan kansanedustajat lauteilla sujui pilvien varjostamana mutta ilman sadetta. Vasta sen jälkeen sade alkoi. Väkeä taas kaikki paikat täynnä, samoin puolueiden yhteisteltalla. Monia tuttuja sai nähdä ja jututtaa, kadullakin jotkut heittäytyivät jutustamaan. Joka päivä näyttää olevan asiaa Suomi-Areenallle, ei sille mitään voi.

Kotiin palatessa pistäydyin Veneskosken kyläyhdistyksen kesäkioskilla. Sieltä lähdin opastamaan kysyjää, joka halusi nähdä Leppäruhkan koulun, ehkä jo 50-luvulla lopetetun.

Kankaanpäässäkin on kouluja ollut joka kylällä ja lopetettuja on enemmän kuin jäljelle on. Porintien suunnasta tiensä päähän ovat joutuneet Leppäruhkan lisäksi Petkeleen, Luomajärven, Veneskosken ja Hapuan koulut. Honkajoen suunnasta Alhonjärven, Kavoluoman, Santaskylän ja viimeksi tänä keväänä Laurin koulut. Niinisalon puolesta Niinisalon eli Jokivarren ja Korvaluoman koulut. Ja sitten neljäs suunta Laviaan päin Kiviniemen, Ruonin, Polven, Verttuun ja Narvin koulut. 16 koulua kaiken kaikkiaan. Jäljellä on keskustan koulujen lisäksi yksi koulu jokaisella neljällä suunnalla eli edelläolevassa järjestyksessä Venesjärvi, Kyynärjärvi, Niinisaloa ja Vihteljärvi.

Itse en ole joutunut olemaan lopettamispäätöksiä tekemässä vuonna 1975 alkaneella valtuustokaudellani kuin nyt viime kaudella Laurin ja Hapuan osalta, vaikka perussuomalaisten ryhmänä kumpaakin päätöstä vastustimme jääden vähemmistöön. Enää ei kyllä ole varaa uusiin lopettamisiin!
Kouluja

Ei kommentteja: