keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Alkamallemme uudelle vuodelle

Vuoden eka Perussuomalainen-lehdessä oli oheinen hartauskirjoitukseni, toka numero on jo tulossa ylihuomenna, jossa sitten on jo seuraava kirjoistus:

Vuoden vaihtuessa ollaan aina tuntemattoman tulevaisuuden edessä. On kuitenkin hyvä tunnustaa vuoden päättyessä kiitollisina: Tähän asti on Herra meitä auttanut! Ja uutena vuotena saa jatkaa, niin kuin vanhoissa almanakoissakin luki vuoden ensimmäisenä päivänä: Anna, oi Jeesus, rauha ja menestys! Hänen nimessään kestämme niin myötä kuin vastoinkäymisissäkin. Kirjoitetaanhan Roomalaiskirjeessäkin: Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.

Saamme turvallisesti rukoilla niin kuin löysin Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan nettisivulta: Jumala, katselen uutta aikaa edessäni. En tiedä, mitä on tulossa. Anna minulle luottamusta ja toivoa, jotka kannattelevat kaikenlaisten vaiheiden ja aikojen yli. Suo että osaisin irrottautua vanhasta. Anna avoin mieli ottaa vastaan tuleva. Kiitos, että sinä olet sama eilen, tänään ja huomenna. Sinun varassasi olen tähän asti tullut. Sinun varassasi lähden tästä eteenpäin. Amen!

Kun uuden vuoden virressä pyydämme: Anna uuden vuoden armo, särkyneeksi sydän lyö, niin tähän parannuksentekoon ainoa aseemme on rukous, sillä tämä lyönti kuuluu vain Herralle , ei meille.
Runoilijarovasti Jaakko Haavio opettaa meitä rukoilemaan vuoden ensimmäisenä päivän kohdalla rukouskirjassaan Taivaan avain:

Nyt uuden vuoden alettua, me kiitämme sinua, Isä, kuluneista päivistä, jotka elettäviksemme annoit. Kiitämme elämän osasta, jonka valitsit meille, että me siinä sinua palvelisimme. Kiitämme sinua siitä, että kätesi meitä taluttaa, niin että saamme turvallisesti kulkea. Kiitämme niistä ihmisistä, jotka olet meille antanut heidän kanssa yhdessä elääksemme. Heidän läheisyytensä on sinun siunaustasi meille. Anna meidänkin olla sinun siunauksesi välittäjiä. Älä hylkää meitä syntiemme tähden. Anna meille uuden vuoden mukana uusi sydän ja uusi armo.

 Ja vaikka olemme heikkoja rukoilijoita, emmekä aina tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niin kuin rukoilla tulisi, niin Henki itse rukoilee meidän puolestamme.  Myös itse Jeesus on suuri esirukoilijamme. Näin saamme turvallisesti hengen köyhyydessä jatkaa matkaamme päivästä päivään!

Ei kommentteja: