torstai 8. helmikuuta 2018

Voitto Viron kirjoja

Arja Ilander kysyy kommentissaan mielipidettäni Voitto Virosta. Vastaan miellelläni. On näet niin hienosti, että molemmat olemme molemmat syntyneet Kankaanpäässä, Voitto Viro v.1914, minä v.1943 eli ei ikäero kolmekymmentäkään vuotta. Lisäksi on vielä niin, että olen ensimmäinen Kankaanpäässä syntynyt rovasti, Voitto Viro suurista ansioistaan huolimatta kieltäytyi aina vastaanottamasta rovastin nimitystä.

Hyllystä löytyy toistakymmentä Voitto Viron kirjaa, ei silti suinkaan kaikkia hänen kirjoittamiaan kirjoja, sillä hän oli hyvin tuottoisa kirjailijanakin, vaikka oli Lauttasaaren kirkkoherra. Joskus kutsuttuna hän kävi Kankaanpäässäkin esim. kirjaston juhlassa v.1961, jolloin saatiin nimikirjoituksiakin jo silloin ilmestyneihin kirjoihin: Kirjeitä ilosta, surusta ja ihmisestä; Kirjeitä niille, jotka ehkä elävät; Aina elämään asti; Huomispäivä on teidän.

Lisäksi hyllystä löytyy kymmenen muuta Viron kirjaa: Kirjeitä ilosta, surusta ja ihmisestä(toinen kappale); Pyhän maan matkaopas; Hartaita hetkiä Pyhällä maalla; Sileän sormuksen tarina; Matkalla ajassa ja ikuisuudessa; Paimen, pässit ja valoa; Anna minulle kirja; Muistelmia elävistä sieluista; Hampaissa , valitut haukkumakirjeet; Itsestään paha pappi saarnaa. Kaikki muuten Suomen suurimman kustannusliikkeen WSOY:n julkaisemia


Ei kommentteja: