keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Radio Dein haastattelu

Veli-Matti Hynninen sanoi Körttikodin 90-vuotisjuhlissa haluavansa haastella Radio Dein Ohjelmaa varten. Hän on eläkkeellä Loviisan Kirkkoherran virasta ja on tehnyt satoja haastatteluja ja radio-ohjelmia: Haastattelut tehdään Pasilan radiotaloissa. Vastasin asian olevan kyllä mieluisan, mutta että en juurikan ole Helsingissä. Selvisi haastattelujen olevan tiistaisin aamupäivällä ja ohjelma tulee Radio Dein kanavalla seuraavan viikonperjantai-iltana.

Sitten huomasinkin tulevan taas Helsinkiin sopivasti tiistaina entisten kansanedustajien vuosikokoukseen. Näin sovimme haastattelun ja niin se tehtiin tiistai-aamuna Pasilassa, jonne jäin junasta, mutta aika sotkuista on koko Pasilan asemaseutu valtavine kerrostalo- ja muine rakennushankkeineen. Mutta selvisin kuin selvisinkin radiotaloille, kun Veli-Matti itse haki autolla  ja puhelimella voimme kontaktoida, missä päin odottelin.

Kun ohjelma tulee ulos ensi viikon perjantaina ja se on talvisodan 79. alkamispäivä niin puhuimme tietysti talvisodan merkityksestä ja työstä kunniakansalaistemme sotiemme veteraanien parissa. Muuten juuri tänäänkin keskiviikkona olin Rintamaveteraanien Satakunnan piirin joulujuhlassa Rantakartanossa Porissa ja kävin onnittelemaa Kankaanpäässä 92-vuotta täyttänyttä veteraania, joka näin loppuvuodesta syntyneenä ei enää ennättänyt rintamalle ennen sodan päättymistä, vaikka varusmieskoulutuksessa jo olikin.

Ei kommentteja: