sunnuntai 23. elokuuta 2009

Herättäjän-päivä

Tavanomainen elokuun herättäjänpäivä oli tänään Keski-Porin seurakunnassa. Olimme siellä vaimon kanssa. Päivä alkoi messulla kirkossa, saarnaajana kirkkoherra Kari Erkkola, liturgina diakonialaitoksenjohtaja Aku Keltto. Sain olla avustajana ehtollisenjaossa. Kanttorina oli Juhani Kemppainen.

Kello 13 alkaneet seurat pidettiin seurakuntien palvelukeskuksessa puistojen risteyksessä, jossa myös joka toinen viikko järjestettävät siioninvirsiseuratkin ovat syyskauden alkaessa 10.9.
Puhujina seuroissa olivat Porisssa kesäteologina toiminut Jussi Pelto-Pirin pojanpoika teol.kand. joka jatkaa opintojaan Joensuussa maisteriksi, Rauman edustaja, entinen Porin nuorisotyöntekijä ja Aku Keltto. Kahvitauon jälkeen puhujina olivat Matti Kaartinen, Kari Erkkola ja minä.

Paikalla oli tuttua Porin seuraväkeä, aina joku oudompikin on joukossa. Päivä siinä kului niin, että kotona oltiin klo 16 maissa ja tunti siitä alkoi MM-kisojen viimeisen päivän lähetys keihäänheittoineen, josta siitäkään ei tullut mitalia, vaikka neljä keihäsurhoa oli heittämässä.
Se oli valtava pettymys kuten koko kisamenestys: kolme pistesijaa, josta keihäänheittäjät kuitenkin toivat kaksi: viides ja kuudes sijat Tero Pitkämäelle ja Antti Ruuskaselle.

Illalla oli vielä Kankaanpään Urheilijoiden pääseuran kokous ja ensimmäinen lenkki maratonin ja viikon tauon jälkeen Jari Koskelan kanssa Kuninkaanlähteen pehmeillä poluilla.

Ei kommentteja: