torstai 27. elokuuta 2009

Demarikin voi olla viisas

Eduskunnan nykyinen ikäpuhemies monessa arvovaltaisessa tehtävässä keitetty Jacob Söderman on sutkauttanut, ettei se, että on Sdp:n jäsen, kerro vielä mitään hänen poliittisesta kannastaan. Näin on ennen kaikkea hänen itsensä suhteen. Niin viisaita hän esimerkiksi latelee tämänpäiväisessä Apu-lehdessä.

Samaa ei suinkaan voi sanoa päivän paikallislehden Kankaanpään Seudun yleisönosastossa kirjoittavasta sdp:n paikallispolitiikosta, jonka kirjoitus on pöyristyttävä työmiehen osan ruikutus, jossa ryöpytetään riistäjä-kapitalisti-työnantajaa, joka nyt laman varjolla eritoten painaa työläistä ja ihan huvin vuoksi jopa irtisanoo heitä. Eivätköhän niin työntekijät kuin yrittäjätkin ole ihan samassa veneessä. Olisi luullut, että vastakkainasettelun aika olisi jo ohitse.

Jakke sen sijaan on puolustanut suomalaista metallimiestä paljon tyylikkäämmin, kun parlamenttien jalkapallo-ottelussa Itävaltaa vastaan sdp:n Olli Helminen sai itävaltalaiselta konservatiivilta rajun potkun nilkkaansa, Olli kaatui taiteen sääntöjen mukaisesti "kuolleena" kentälle, Jacop sen sijaan potkaisi potkun antanutta takamukseen. Kun tämä puolestaan hirmustuneena syöksyi Jakkea kohti, käytti Jakke puolestaan nyrkkeilijänä oppimiaan taitoja. Molemmille tuli punainen kortti. Jakke vain sanoi puolustaneensa suomalaista metallimiestä oikeiston hyökkäystä vastaan.

Jacop on puhunut jopa herättäjä-juhlilla. Sukutaustasta löytyy körttiläisyyttäkin. Kuuluisa on hänen jumala-todistuksensa, kun hän puolueveljiään kehoitti katsomaan ulkosaaristoa kauniina kesäaamuna ja ssanoi, ettei sitä ainakaan mikään kunnallisjärjestö ole luonut.

Vaalirahoituksesta hän aivan oikein lähettää terveisiä Nova Groupilta rahaa saaneille politiikoille, että heidän pitäisi palauttaa rahat konkurssipesälle. Presidentin valtaoikeuksista hän samoin on kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia puolustaen niiden säilyttämisen kannalla todeten poliittisen eliitin pyrkimysten presidentin oikeuksien kaventamiseksi päinvastoin kaventavan kansanvaltaa. Nimenomaan kriisitilanteissa presidentillä pitää olla valtaa. Tässä Jakke viittaa Paasikiven ja Kekkosen ulkopoliittisen linjan suuren menestystarinaan.

Oikeusministerinä, maaherrana ja sekä eduskunnan että EU:n oikeusasiamiehenä toiminut Jacop Söderman on todella terävä ainakin demariksi, hän on kuulunut Euroopan neuvoston viisaiden ryhmäänkin. Minulla on ollut kunnia kuulua hänen kanssaan samaan eduskuntaan, jossa silloinkin saatiin kuulla hänen punnittua puhettaan ja viisaita pohdiskelujaan. Eipä silloisella smp:llä eikä varmaan nykyisellä perussuomalaisten eduskuntaryhmälläkään ole mitään häntä vastaan.

Ei kommentteja: