perjantai 7. elokuuta 2009

Erilainen meppi

Timo Soini ei todellakaan hautaudu Brysseliin, niin kuin mepeillä on tapana tultuaan sinne valituiksi. Timo sen sijaan kertoo tapahtumista ja näkyy kaikin tavoin. Olipa hän ensimmäinen suomalainen meppi, joka sai pitää puheenvuoron täysi-istunnossa. Hän on myös aloittanut oman europlokin pitämisen, mutta jatkaa myös vanhaa Timon plokia. Blogit löytyvät mm. perussuomalaisten netti-sivulta. Lehtikin ilmestyi kesätauon jälkeen hartauskirjoituksellani varustettuna, seuraavakin lehti luvattiin vielä elokuun aikana.

Hän on myös päässyt oman kulttuuri- ja koulutusvaliokuntansa 2.varapuheenjohtajaksi. Valinnassa oli erikoinen episodi, kun sosialidemokraatit äänestyttivät siitä, he kun eivät olisi suoneet paikkaa Vapaan ja demokraattisen Eurooopan ryhmän edustajalle, Timo Soinia he eivät niinkään vastustaneet. Timon ryhmällä on 32 edustajaa yhdeksästä maasta, Englannista on eniten 13 eli tasan yhtä paljon kuin koko Suomesta on meppejä.

Timon neitsytpuhe sai kestää tasan minuutin. Puhemies jopa kiitteli, että puhuja pysytteli myönnetyssä ajassa. Puheen pääosassa oli järjetön toisen kerran äänestys Irlannissa perustuslaista, jonka maa jo kerran on hylännyt. Lisäksi Timo muistutti tämän hetkisen puheenjohtajamaan Ruotsin unohtamasta pohjoisen ulottuvuuden huomioonottamisesta ja Itämeren suojelun tärkeydestä, jotka tietysti ovat Suomelle merkittäviä EU:ssa ajettavia asioita.

Timo kertoo istuneensa, kun avajaisissa laulettiin EU:n tunnuslaulua, jota nostetaan aivan kansallislaulun asemaan, kun EU:sta pyritään tekemään liittovaltiota. Timon englantilaiset ryhmätoverithan lauloivat samanaikaisesti omaa kansallislauluaan. Ei EU saa syrjäyttää kansallisvaltioitamme. Vähemmän EU:ta, mutta parempaa on Timon motto, ja se sopii meille kaikille isänmaallisille suomalaisille, ei tietenkään EU-intoilijoille!

Ei kommentteja: